DELIX PROTECT 10 mg 28 tablet Gebelik

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mazenil gebelik kategorisi D'dir. Mazenil hamilelik kategorisi, Mazenil gebelik kategorisi, Mazenil emzirme, Mazenil anne sütüne geçer mi, Mazenil laktasyon, Mazenil hamilelerde kullanımı, Mazenil ve bebek, Mazenil kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Çeşitli İlaçlar > Diğer Tüm Terapötik İlaçlar > Diğer Tüm İlaçlar > Antidot İlaçlar > Flumazenil

ATC Kodu

V03AB25

Etkin Madde

Flumazenil 0.1 mg/ml

Barkodu

8699844750558

Geri Ödeme Kodu

A13059

Satış Fiyatı

115.32 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

8

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Benzodiazepin Zehirlenmelesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF23

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMC

Eşd. ilaç grubu

E610A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

DELİX gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Ramipril, hamile kadınlarda kullanılmamalıdır (bkz. Kontrendikasyonlar). Bu yüzden tedaviye başlanmadan önce, hamilelik durumu değerlendirilmelidir.

ACE inhibitörü tedavisinin zorunlu olduğu hallerde hamilelikten kaçınılmalıdır.

Hasta hamile kalmak isterse, ACE inhibitörleri ile tedavi kesilmelidir; örneğin başka bir tedavi yöntemi ile değiştirilebilir.

Hasta tedavi sırasında hamile kalırsa, ramipril tedavisi mümkün olan en kısa sürede ACE inhibitörleri içermeyen başka bir tedavi rejimi ile değiştirilmelidir. Aksi takdirde fetüse zarar verme riski doğar.

Laktasyon dönemi

Emzirme döneminde ramipril kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut olmadığı için ramipril tavsiye edilmez ve özellikle yeni doğan veya erken doğan bebekleri emzirme döneminde, güvenliği kanıtlanmış alternatif tedavi yöntemleri tercih edilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Sıçan, tavşan ve maymunlardaki üreme toksikolojisi çalışmaları herhangi bir teratojenik özellik ortaya çıkarmamıştır.

Fertilite, erkek ve dişi sıçanlarda bozulmamıştır.

Fetal ve laktasyon dönemindeki dişi sıçanlara 50 mg/kg/vücut ağırlığı ya da üzerindeki günlük dozlarda uygulanan ramipril, bebekte geri dönüşümsüz böbrek hasarı oluşturmuştur. ACE inhibitörleri gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde olan kadınlara uygulandığında, fetüs ve yeni doğan bebekte zararlı etkiler bildirilmiştir. Bu etkiler arasında, - bazen oligohidramnioz (muhtemelen bozuk fetal böbrek fonksiyonlarının bir dışavurumu olarak) ile birlikte- kraniofasyal deformiteler, pulmoner hipoplaziler, fetal ekstremite kontraktürleri, hipotansiyon, anüri, geri dönüşümlü ve geri dönüşümsüz böbrek yetersizliği ve ölüm sayılabilir. İnsanlarda, prematürite, intrauterin büyüme gecikmesi ve persistan ductus Botalli bildirilmiştir; ancak bu fenomenlerin ACE inhibitörlerine maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkıp çıkmadığı kesin değildir.