CELLCEPT 500 mg 50 tablet Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cellcept dozu, Cellcept dozaj, Cellcept doz aşımı, Cellcept uygulama, Cellcept kullanım şekli, Cellcept kullanımı, Cellcept kullanım süresi, Cellcept açmı tokmu, Cellcept nedir, Cellcept ne için kullanılır, Cellcept nasıl kullanılır, Cellcept faydaları, Cellcept etkileri, Cellcept günde kaç kez, Cellcept sabah mı akşam mı, Cellcept fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Böbrek reddi profilaksisinde standart dozu

Yetişkinler: Böbrek transplantasyonu yapılan hastalarda kullanım için oral ya da intravenöz (2 saatten az olmayan süreyle) günde iki kere (günlük doz 2 g) 1 g’lık doz önerilir. Klinik çalışmalarda günde iki kere 1.5 g’lık doz kullanılmasına, güvenli ve etkin olduğu kanıtlanmasına karşın (günlük doz 3 g) böbrek transplantasyonu yapılan hastalarda etkinlik açısından hiçbir avantaj gösterilememiştir. Günde 2 g CellCept alan hastalarda günde 3 g CellCept alan hastalara kıyasla genel güvenlik profilinin daha iyi olduğu gösterilmiştir.

Çocuklar (3 aylıktan 18 yaşa kadar): Vücut yüzey alanı >1.5 m2 olan hastalara, günde 2 kez 1g (günlük doz 2 g) CellCept film kaplı tablet reçetelenebilir.

Kalp reddi profilaksisinde standart dozu

Yetişkinler: Kalp transplantasyonu yapılan hastalarda kullanım için oral ya da intravenöz (2 saatten az olmayan süreyle) günde iki kere (günlük doz 3 g) 1.5 g’lık doz önerilir.

Çocuklar: Pediatrik kalp transplantasyonu hastaları için veri mevcut değildir.

Karaciğer reddi profilaksisinde standart dozu