CEFLONG 400 mg 10 efervesan tablet Kullanımı

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CEFLONG nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

CEFLONG'u her zaman, doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuz veya eczacınızla kontrol etmelisiniz.

Erişkinlerde genellikle kullanılan günlük doz, 400 miligramlık bir efervesan tablet şeklindedir.

Vücut ağırlığı 45 kg'dan fazla ya da 10 yaşından büyük çocuklar efervesan tableti erişkinlerde olduğu gibi günde 400 mg dozunda alabilir.

Bazı enfeksiyonlarda doktorunuz sizi bu ilacı, arada 12 saat bulunacak şekilde sabahlan ve akşamları günde 2 defa 200 mg dozunda kullanmanız için yönlendirebilir. Birkaç gün sonra kendinizi iyi hissetseniz dahi, enfeksiyonun tamamen temizlenmesi için CEFLONG'u doktorunuz tarafından reçete edilen tedavi süresince almaya devam ediniz. Önerilen dozu aşmayınız.

CEFLONG yalnızca sizin mevcut enfeksiyonunuz için reçete edilmiştir. İlacınızı başkasına vermeyiniz veya doktorunuz tarafından önerilmediği sürece başka bir enfeksiyonun tedavisinde kullanmayınız.

Uygulama yolu ve metodu

İlacınızı her gün aynı saatte aldığınıza emin olunuz ve hiçbir dozu atlamayınız. Efervesan tabletler bir miktar suda eritildikten sonra bekletilmeden içilmelidir.

Çocuklarda kullanımı

Vücut ağırlığı 45 kg'dan fazla ya da 10 yaşından büyük çocuklar efervesan tableti erişkinlerde olduğu gibi günde 400 mg dozunda alabilir. 6 ay ve üzeri çocuklarda önerilen CEFLONG dozu 9 mg/kg/gün'dür (maksimum günlük doz 400 mg).

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılar için doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur.

Özel kullanım durumları

Herhangi bir özel kullanım uyarısı bulunmamaktadır.

Eğer CEFLONG'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CEFLONG kullanırsanız

CEFLONG'un kazara aşırı dozda alınmasından sonra herhangi bir ciddi sorun görülmemiştir.

CEFLONG'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

CEFLONG'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Eğer almanız gereken dozu almadığınızı zamanında fark ederseniz, o dozu hatırlar hatırlamaz alınız ve daha sonra tedavinize olağan şekilde devam ediniz.

CEFLONG ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Geçerli deği1.