CEFLONG 400 mg 10 efervesan tablet Dozu

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ceflong dozu, Ceflong dozaj, Ceflong doz aşımı, Ceflong uygulama, Ceflong kullanım şekli, Ceflong kullanımı, Ceflong kullanım süresi, Ceflong açmı tokmu, Ceflong nedir, Ceflong ne için kullanılır, Ceflong nasıl kullanılır, Ceflong faydaları, Ceflong etkileri, Ceflong günde kaç kez, Ceflong sabah mı akşam mı, Ceflong fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

CEFLONG 400 mg efervesan tablet günde bir kez yemeklerden en az iki saat önce veya en az bir saat sonra oral yolla alınır. Enfeksiyon çeşidine göre önerilen dozlar ve tedavi süresi aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Yetişkinler (12 yaş ve üstü)

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Çeşitli derecelerde böbrek yetmezliği olanlarda özellikle kreatinin klerensi 50 ml/dk’ın altında olan veya hemodiyaliz alanlarda seftibuten dozunun ayarlanması gerekebilir. Böbrek yetmezliği olan hastalara uygulanması önerilen dozlar aşağıdaki tabloda verilmiştir:

Kreatinin klerensi (ml/dk)

Önerilen doz rejimi

>50

24 saatte bir 9 mg/kg veya 400 mg (normal doz rejimi)

30-49

24 saatte bir 4,5 mg/kg veya 200 mg

5-29

24 saatte bir 2,25 mg/kg veya 100 mg

Seftibuten hızla diyalize uğrar. Diyaliz hastaları dikkatle izlenmelidir. Haftada 2-3 kere hemodiyaliz yapılan hastalarda, tek doz 400 mg seftibuten kapsül veya tek doz 9 mg/kg (maksimum 400 mg seftibuten verilebilir) oral süspansiyon her hemodiyaliz seansının sonunda oral yoldan uygulanabilir.

Hastanın ml/dakika cinsinden kreatinin klerensi (Clcr) değeri aşağıdaki formülden

yararlanılarak, elde edilen serum kreatinin (mg/dl) değerleriyle hesaplanabilmektedir:

[140 - yaş (yıl)] x ağırlık (kg)

Clcr = _ (x 0,85 [bayanlar için])

72 x serum kreatinin değeri (mg/dl)

Karaciğer yetmezliği:

Klinik veri mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon:

Seftibutenin altı (6) aylıktan küçük bebeklerde güvenlik ve etkinliğine dair veri bulunmamaktadır. Bu nedenle 6 aylıktan küçük bebeklerde CEFLONG kullanılması önerilmez. Pediyatrik popülasyonda enfeksiyon çeşidine göre önerilen dozlar ve tedavi süresi aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Çocuklar ve ergenler (6 ay-12 yaş)*

Enfeksiyon çeşidi

Maksimum günlük doz

Doz aralığı

Süre

Üst solunum yolu enfeksiyonu

Akut orta kulak iltihabı Farenjit, bademcik iltihabı

400 mg 400 mg

9mg/kg/gün 9mg/kg/gün

10 gün 10 gün

* 45 kg’dan daha ağır olan çocuklara maksimum doz olan 400 mg veri

melidir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Sefalosporin antibiyotiklerle doz aşımı konvülsiyona yol açan serebral iritasyona neden olabilir. Seftibuten hızla diyalize uğrar ve önemli bir miktarı (plazma konsantrasyonunun %65’i) tek bir hemodiyaliz seansıyla dolaşımdan kaldırılabilir. Seftibutenin periton diyaliziyle uzaklaştırılmasına ilişkin veri bulunmamaktadır.