CEFIZOX 1 gr IM/IV enj. için toz içeren flakon Endikasyonları

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cefizox endikasyonları, Cefizox tedavisi, Cefizox ne işe yarar, Cefizox neye yarar, Cefizox ne için kullanılır, Cefizox nedir, Cefizox faydaları, Cefizox ne ilacı, Cefizox ne zaman kullanılır, Cefizox kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

CT.1’İX()X, aşağıda sıralanan mikroorganizmaların duyarlı suşlarımn etken olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkilidir.

Alt solunum yolu enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Slreptococcus spp. (S pneumoniae (.D pneumoniae) dahil, enterokoklar hariçtir.), Klebsiella spp. Proteus mirabilis, Escherichia coii, Haemophilus influenzae (ampi siline dirençli suşlar dahil), Staphyiococcus aureus (Penisilinaz üretenler ve üretmeyenler dahil), Serratia spp., Enterabacter spp., Bacteroides spp.

İdrar yolu enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Staphyiococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Escherichia coli, Pseudomonas spp. (P aeruginosa dahil), Proteus mirabilis, P vulgaris, Providencia rettgeri (Proteus rettgeri), Morgarıella morganii {Proteus mor gani i), Klebsiella spp., Serratia spp. (Serratia marcescens dahil), Enterabacter spp.

Gonore

Neisseria gonorhoeae’mn etken olduğu komplikasyonsuz servİkal ve üretral gonore.
Karın-içi Enfeksiyonlar

Etken mikroorganizmalar: Escherichia coli, Stahylococcus epidermidis, Streptococcus spp., (enterokoklar hariç), Enterobacter spp. Bacteroides spp. (Bacteroides fragilis dahil), anaerop koklar (Peptococcus spp. ve Peptostreptococcus spp. dahil, Klebsiella spp.

Septisemi

Etken mikroorganizmalar: Streptococcus spp. (5 pneumoniae (D pneumoniae) dahil, enterokoklar hariç). Staphyiococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil),

Escherichia coli, Bacteroides spp .(Bacteroides fragilis dahil), Klebsiella spp., Serratia spp.

Derinin Yüzey el ve Derin Enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Staphyiococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Staphyiococcus epidermidis, Esherichia coli, Klebsiella spp. Streptococcus spp., Streptococcus spp. (S pyogenes (A grubu beta-hemolitik streptokoklar) dahil, enterokoklar hariç), Proteus mirabilis, Serratia spp., Enterobacter spp., Bacteroides spp. (Bacteroides fragilis dahil), anerop koklar (Peptococcus spp. ve Peptostreptococcus spp. dahil).

Kemik ve Eklem Enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Staphyiococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Streptococcus spp. (enterokoklar hariç), Proteus mirabilis, Bacteroides spp., anaerop koklar (Peptococcus spp. ve Peptostreptococcus spp. dahil).

Menenjit

Etken mikroorganizmalar: Haemophilus İnfluenzae.

t’HKİXOX ayrıca, çocuklarda ve büyüklerde Streptococcus pneumoniae tarafından meydana getirilmiş sınırlı sayıdaki menenjit vakasının tedavisinde de başarılı olmuştur.

Zayıf düşmüş, bağışıklık mekanizmaları zayıflamış ya da nötropenili hastalar dahil olmak üzere, ağır enfeksiyonlu hastaların tedavisinde CE FİZOX etkili bulunmuştur.

Aerop Gram-negatif mikroorganizmaların ve diğer sefalosporinlere, aminoglikozitlere ya da penisilinlere dirençli mikst mikroorganizmaların yol açtığı enfeksiyonlar CFFİ/OX tedavisine cevap vermektedir. Pseudomonas aeruginosa’dan ileri gelen bazı idrar yolu enfeksiyonlarının ciddi niteliği ve birçok Pseudomonas türünün OF.FİZOX’a orta ölçüde duyarlı olması nedeniyle, bu tür enfeksiyonlarda yüksek C.’FFİZOX dozları kullanılmalı, kısa sürede cevap alınmazsa başka bir tedaviye geçilmelidir.

Ağır enfeksiyonlarda CFFİ/()X, aminoglikozitlerle birlikte kullanılmıştır (Uyanlar/Önlemler bölümüne bkz.). C.’EFİZOX,u diğer antibiyotiklerle birlikte kullanmadan önce, kontrendikasyonlar, uyarılar, önlemler ve olumsuz reaksiyonlar açısından, bu antibiyotiklerle ilgili kullanım bilgisi gözden geçirilmelidir. Böbrek fonksiyonları dikkatle izlenmelidir.