CEFAMED 1 gr IM/IV enj. çöz. haz. için toz içeren flakon Gebelik

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cefamed gebelik kategorisi B'dir. Cefamed hamilelik kategorisi, Cefamed gebelik kategorisi, Cefamed emzirme, Cefamed anne sütüne geçer mi, Cefamed laktasyon, Cefamed hamilelerde kullanımı, Cefamed ve bebek, Cefamed kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda CEFAMED kullanımına ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Ancak, seftriaksonun hormonal kontraseptif ilaçların etkinliği üzerinde ters etki gösterme olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle, hastalara seftriakson tedavisi sırasında veya tedaviyitakip eden ilk ay destekleyici ve hormonal olmayan kontraseptif önlemlerin kullanılmasıönerilmektedir.

Gebelik dönemi

Seftriakson plasenta engelini aşar. İnsanda gebelikte kullanımının güvenliliği henüz kesinleşmemiştir. Hayvanlarda yürütülen üreme çalışmaları embriyotoksisite, fetotoksisite,teratojenisite veya doğumda, perinatal ve postnatal gelişimde erkek veya dişi fertilitesindeolumsuz etkiler göstermemiştir. Primatlarda embriyotoksisite veya teratojenisitegözlenmemiştir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Seftriakson anne sütüne küçük miktarlarda da olsa geçtiği için, emziren annelerde bu durumun göz önünde bulundurulması önerilmektedir.

Üreme yeteneği /Fertilite

İntravenöz yolla uygulanan ve 586 mg/kg/gün’ e kadar olan seftriakson dozu sıçanlarda üreme yeteneğini bozmamıştır.