CEFAKS IV 1.5 gr 1 flakon Endikasyonları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cefaks endikasyonları, Cefaks tedavisi, Cefaks ne işe yarar, Cefaks neye yarar, Cefaks ne için kullanılır, Cefaks nedir, Cefaks faydaları, Cefaks ne ilacı, Cefaks ne zaman kullanılır, Cefaks kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

CEFAKS belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlannın sebep olduğu aşağıdaki

enfeksiyonlann tedavisinde endikedir:

1. Alt solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (amfısiline dirençli suşlar dahil), Klebsiella spp., Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes ve Escherichia coli kökenlerinin etken olduğu pnömoni dahil olmak üzere.

2. Üst solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis ve Haemophilus influenzae kaynaklı otitis media, Staphylococcus aureus kaynaklı sinüzitte.

3. İdrar yolu enfeksiyonlan: Escherichia coli ve Klebsiella spp.

4. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan: metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella spp. ve Enterobacter spp.

5. Septisemi: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında), Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (amfısiline dirençli suşlar dahil) ve Klebsiella spp.

6. Menenjit: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (amfısiline dirençli suşlar dahil), Neisseria meningitidis ve metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve penisilinaz üretmeyen suşlar).

7. Gonore: Kadınlarda ve erkeklerde Neisseria gonorrhoeae"nın yol açtığı komplikasyon

yapmamış ve dissemine gonokok enfeksiyonları.

8. Kemik ve eklem enfeksiyonlan: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar).

Profılaksi: CEFAKS’ ın operasyon öncesi profilaktik kullanımı, temiz-kontamine veya potansiyel kontamine olarak sınıflandırılan, cerrahi prosedür uygulanmış hastalarda (öm. vajinal histerektomi) patojenik duyarlı bakterilerin büyümesi önleyerek bazı operasyon sonrası enfeksiyonların insidansını azaltır. Cerrahi prosedürlerde antibiyotiklerin etkin profilaktik kullanımı, ilacın zamanlamasına bağlıdır. Cerrahi prosedür boyunca yara dokusunda etkin bir konsantrasyon elde etmek için, CEFAKS ameliyattan 1 ila 1,5 saat önce uygulanmalıdır. Cerrahi prosedürün daha uzun sürmesi bekleniyorsa, prosedür sırasında doz tekrarlanabilir.

Normalde cerrahi prosedürden sonra ilacın profilaktik olarak uygulanması gerekmemektedir. Ancak, profilaktik uygulama cerrahi prosedürden sonra 24 saat içerisinde durdurulmalıdır. Açık kalp ameliyatında, CEFAKS’ ın perioperatif kullanımı, ameliyat bölgesinde ciddi enfeksiyon riski taşıyan hastalarda etkindir. Bu hastalarda CEFAKS tedavisinin ameliyat sonrasında 48 saate kadar uzatılması tavsiye edilmektedir. Enfeksiyon durumunda, ilgili mikroorganizmanın tanımlanması ve uygun antibiyotik tedavisine başlanması için kültivasyon amaçlı numune alınmalıdır.