ASACOL 4 gr/100ml ENEMA 7 X 100 ml şişe Gebelik

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Propess gebelik kategorisi B'dir. Propess hamilelik kategorisi, Propess gebelik kategorisi, Propess emzirme, Propess anne sütüne geçer mi, Propess laktasyon, Propess hamilelerde kullanımı, Propess ve bebek, Propess kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Prostaglandin'ler > Diğer Jinekolojik İlaçlar > Oksitosik İlaçlar > Prostaglandin'ler > Dinoproston

ATC Kodu

G02AD02

Etkin Madde

Dinoproston 10 mg

Barkodu

8697621900530

Geri Ödeme Kodu

A06416

Satış Fiyatı

30.35 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

88

Sağlık Konuları

Kürtaj

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

TLS

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ovül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Mesalazinin gebelik ve laktasyonda kullanımı yalnızca doktorun kanaatine göre bu tedavinin potansiyel faydalarının potansiyel risklerinden üstün olduğu vakalarla sınırlı olmalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Deneysel ve klinik veriler, mesalazin alan doğurma potansiyeli olan kadınlara doğum kontrolü uygulanması gerektiğini göstermemektedir. Mesalazin doğum kontrol ilaçlan ile etkileşime girmez.

Gebelik dönemi

Hayvan araştırmalan mesalazinden kaynaklanan teratojenik etkiler veya fetus üzerinde toksisite ile ilgili bir bulgu göstermemiştir. Mesalazinin gebelikte kullanımı ile ilgili sınırlı klinik araştırmalar gebelik ve fetus üzerinde zararlı bir etki göstermemiştir. Mesalazin gebelerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Mesalazin kullanan annelerin sütünde düşük konsantrasyonlarda mesalazin ve düşük konsantrasyonlarda onun N-asetil metaboliti bulunmuştur. Bunun klinik önemi belirlenmemişse de, mesalazin emziren annelere verilirken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

İnsanlarda fertilite üzerine yapılmış yeterli klinik çalışmalar bulunmamakla birlikte, hayvan çalışmalannda gebelik, fetal gelişim, doğurma ya da doğum sonrası gelişim üzerine olumsuz etkiler görülmemiştir.