CAROVIT 20 mg 100 yumuşak kapsül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Carovit uyarılar, Carovit zararları, Carovit önlemler, Carovit riskler, Carovit yan etkisi, Carovit alerji, Carovit alkol, Carovit hamileler, Carovit emzirme, Carovit araç kullanımı, Carovit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yüksek dozda uzun süre alındığında özellikle avuç içi ve ayak tabanında sarı renkli lekeler meydana gelebilir. Bu durum reversibldir ve gerekli miktarda karoten retinole çevrildiğinden zararsızdır. Yani ahipervitaminöz gelişmez. Hiperkarotenemi kalıtsal olarak karoteni retinole çeviremeyenlerde, diabetes mellitus, hipotıroit ve anoreksi nervosa’da daha sık görülür. Bu hastalar yüksek doz karoten tüketiminden kaçınmalıdır. Karaciğer fonksiyon yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

CAROVİT, soya yağı içermektedir. Bu nedenle fıstık ya da soyaya alerjisi olan hastalarda kullanılmamalıdır.

CAROVİT, metilparaben sodyum ve propilparaben sodyum içermektedir. Bu nedenle alerjik reaksiyonlara (muhtemele gecikmiş) ve olağanüstü olan bronkospazma sebebiyet verebilir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 0.032 mmol (0.74 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastaları etkilemez.

CAROVİT, sorbitol içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine etkileri bulunmamaktadır.