CARNITENE 1 gr 10 çiğ.tab. Dozu

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Carnitene dozu, Carnitene dozaj, Carnitene doz aşımı, Carnitene uygulama, Carnitene kullanım şekli, Carnitene kullanımı, Carnitene kullanım süresi, Carnitene açmı tokmu, Carnitene nedir, Carnitene ne için kullanılır, Carnitene nasıl kullanılır, Carnitene faydaları, Carnitene etkileri, Carnitene günde kaç kez, Carnitene sabah mı akşam mı, Carnitene fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Erişkinlerde 50 kg ağırlığındaki hasta için tavsiye edilen doz günde 2-3 defa 1 g (1 tablet) ’dır.

Tedaviye az dozla başlanması (erişkinlerde 1 g; çocuklarda 50 mg/kg), hastanın toleransı ve verdiği klinik cevaba göre dozun artırılması uygundur.

Tavsiye edilenden yüksek dozlara ancak klinik cevap ve biyokimyasal bulgular öngördüğü takdirde ihtiyatla başvurulmalıdır.

Tedavi süresi vakasına göre 1-12 ay arasında değişir. Bazı hastalarda periyodik klinik ve biyokimyasal kontroller yapılarak hayat boyu devam edilmelidir.

Uygulama şekli: Günlük doz 3-4 eşit parçaya bölünerek gün boyunca, 3-4 saat ara ile tercihen yemek esnasında veya yemekten sonra çiğneyerek alınır.

Kullanım ile ilgili uyarılar:

®

• CARNITENE doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

• Mide-bağırsak ile ilgili yan etkiler ilacın tavsiye edilen şekilde alınması ile hafifleyebilir ve ortadan kalkabilir.

• Vücut kokusu genellikle yüksek doza bağlıdır ve doz azaltılması ile kaybolur.

• Hastanın ilaca tahammülü tedavinin ilk haftasında ve her doz artırmadan sonra yakından izlenmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

"

Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

L-karnitin ile aşırı doza bağlı toksisite bildirilmemiştir. Aşırı doz ishale sebep olabilir. Bu durumda doz azaltılmalı ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.