CARDURA XL 8 mg 30 kontrollü salım tableti Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cardura dozu, Cardura dozaj, Cardura doz aşımı, Cardura uygulama, Cardura kullanım şekli, Cardura kullanımı, Cardura kullanım süresi, Cardura açmı tokmu, Cardura nedir, Cardura ne için kullanılır, Cardura nasıl kullanılır, Cardura faydaları, Cardura etkileri, Cardura günde kaç kez, Cardura sabah mı akşam mı, Cardura fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve sûresi:

CARDURA XL’in başlangıç dozu her iki endikasyonda da günde bir kere 4 mg’dır. Hafif ve orta şiddette hipertansiyonu olan hastalann % 50’sinden fazlası günde tek doz 4 mg ile kontrol altında tutulabilir. Doksazosinin optimum etkisini göstermesi, 4 hafta kadar sürebilir. Hastanın cevabına göre, gerekirse, bu süreyi takiben dozaj, günde tek doz 8 mg’a çıkarılabilir. Tavsiye edilen maksimum doz günde bir kere 8 mg’dır.

Uygulama şekli:

Ağız yolu ile alınır.

CARDURA XL tabletler yeterli miktarda sıvı ile bütün olarak yutulmalıdır. Hastalar tableti çiğnememeli, bölmemeli veya parçalamamalıdır.

CARDURA XL, aç karnına veya yemeklerle beraber alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doksazosin farmakokinetiği değişmediği için ve doksazosinin mevcut böbrek disfonksiyonunu kötüleştirdiğine ilişkin herhangi bir kanıt bulunmadığı için, bu hastalarda mutad dozlar kullanılabilir. CARDURA XL diyaliz edilemez.

Karaciğer yetmezliği:

ve 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Pediyatrik popülasyon:

Doksazosinin çocuklardaki etkililiği ve güvenliliği gösterilmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Normal yetişkin dozu tavsiye edilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı doz hipotansiyona neden olmuşsa, hasta başı aşağıya doğru, sırtüstü yatar bir vaziyete getirilmelidir. Kişisel olarak haşlanın durumuna göre, uygun olacağı düşünülen diğer destekleyici önlemler alınmalıdır. Doksazosin yüksek derecede proteine bağlı olduğu için diyaliz endike değildir.