CARDOPAN PLUS 160 /25 mg 28 film tablet Kontrendikasyonları

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cardopan Plus Kontrendikasyonları, Cardopan Plus Sakıncaları, Cardopan Plus etkileri, Cardopan Plus alerji, Cardopan Plus kullanım alanları, Cardopan Plus zararları, Cardopan Plus belirtileri, Cardopan Plus kullanım süresi, Cardopan Plus kullanım şekli, Cardopan Plus etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Valsartan, hidroklorotiyazid, diğer sülfonamidler veya CARDOPAN PLUS’ın içerdiği diğer maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlık.

Şiddetli karaciğer bozukluğu, safra sirozu ve kolestaz.

Anüri, şiddetli böbrek yetersizliği (kreatinin klerensi <30 ml/dakika).

Tedaviye cevap vermeyen hipokalemi, hiponatremi, hiperkalsemi ve semptomatik hiperürisemi.

Gut hastalığı.

Serum elektrolit değişiklikleri

Potasyum takviyesi, potasyum tutucu diüretikler, potasyum içeren yapay tuzlar veya potasyum düzeylerini artıran heparin vs. gibi diğer ilaçlar Valsartan/hidroklorotiyazid kombinasyonu ile birlikte dikkatle kullanılmalıdır. Tiyazid diüretikleriyle tedavi gören hastalarda hipokalemi bildirilmiştir. Serum potasyumunun sık aralıklarla izlenmesi önerilir.
Hidroklorotiyazidin de dahil olduğu tiyazid grubu diüretik tedavisi ile ilişkili hiponatremi ve hipokloremik alkaloz bildirilmiştir. Hidroklorotiyazidin de dahil olduğu tiyazid grubu diüretikler, idrarla atılan magnezyum miktarını artırır ve hipomagnezemiye neden olabilirler.
Tiyazid grubu diüretikler ile kalsiyum atılımı azalır ve bu hiperkalsemiye neden olabilir.
Paratiroid fonksiyonu için yapılan testlerden önce tiyazidler kesilmelidir.