ACCUZIDE 20 mg/12.5 mg 30 film tablet Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Accuzide gebelik kategorisi D'dir. Accuzide hamilelik kategorisi, Accuzide gebelik kategorisi, Accuzide emzirme, Accuzide anne sütüne geçer mi, Accuzide laktasyon, Accuzide hamilelerde kullanımı, Accuzide ve bebek, Accuzide kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Accuzide; kombinasyon preparatının kullanılmasının gerekli olduğu esansiyel yüksek tansiyonda (hipertansiyon) kullanılmaktadır. Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan monoterapinin yetersiz olduğu durumlarda kombinasyon tedavisi uygulanmalıdır. Sabit kombinasyonlar doz ayarlaması için uygun olmamakla beraber, bileşiminde bulunan maddelerin idame dozları sabit kombinasyondakine eşit olduğu durumlarda kullanılabilirler.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri Kombinasyonları > ACE İnhibitörleri ve Diüretik > Kinapril HCL ve Hidroklorotiyazid

ATC Kodu

C09BA06

Etkin Madde

Hidroklortiyazid 12.5 mg , Kinapril 20 mg

Barkodu

8699756091367

Geri Ödeme Kodu

A00319

Satış Fiyatı

13.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , Kalp Yetmezliği

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF8Q

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E474A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: Gebeliğin ilk trimesteri için C, ikinci ve üçüncü trimesteri için D’dir. Kinapril/hidroklorotiyazid gebelikte kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ADE inhibitörleri gebe kadınlara uygulandığında, fetal ve neonatal morbidite ve mortaliteye sebep olur. ACCUZIDE alan bir kadın gebe kaldığında ilacın kullanımına son verilmelidir.

Gebelik dönemi

Gebelikte ADE inhibitörlerine maruz kalan yenidoğanda, kardiyovasküler ve santral sinir sistemi malformasyonu gelişmesi açısından yüksek risklidirler. Annenin ADE inhibitörü kullanımı ile hipotansiyon, prematüre, renal sistem bozuklukları (böbrek yetmezliği), kafatası hipoplazisi, oligohidramnioz, uzuv kontraktörleri, kafa-yüz deformiteleri, hipoplastik akciğer gelişimi, intrauterin gelişme geriliği, PDA (patent ductus arteriosus), fetal ölüm ve/veya yenidoğan ölümleri bildirilmiştir. Hastalar ve doktorlar, oligohidramniyozun, fetüsun dönüşümsüz hasara uğramadan ortaya çıkmayacağını unutmamalıdır.

Rahim içinde ADE inhibitörlerine maruz kalan infantlar hipotansiyon, oligüri ve hiperkalemi açısından yakından izlenmelidirler. Eğer oligüri gelişirse, tüm ilgi kan basıncını ve renal perfüzyonu desteklemek yönünde olmalıdır.

Tiazidler plasental bariyeri geçer ve kord kanında tespit edilir. Fetüsa teratojenik olmayan etkileri; fetal veya yenidoğan sarılığı, trombositopeni ve yetişkinde görülen diğer olası tüm yan etkileri kapsar.

Laktasyon dönemi

Laktasyonda kontrendikedir.

Kinaprilin de dahil olduğu ADE-inhibitörleri insan sütüne geçer. Tiazidler insan sütünde gözlenir. Emen infantlardaki potansiyel ciddi reaksiyonlar sebebi ile ilacın kesilmesi veya emzirmeye ara verilmesi kararı ilacın anne için önemi göz önünde bulundurularak verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Kinapril ile ilişkili: