RANEKS 20 mg 28 enterik kaplı tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Raneks gebelik kategorisi B'dir. Raneks hamilelik kategorisi, Raneks gebelik kategorisi, Raneks emzirme, Raneks anne sütüne geçer mi, Raneks laktasyon, Raneks hamilelerde kullanımı, Raneks ve bebek, Raneks kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Raneks; akitif iyi huylu (benign) mide ülseri, on iki parmak bağırsağı ülseri (aktif duodenal ülser), semptomatik eroziv ya da ülseratif gastro-özofajiyal reflü hastalığı (GÖRH), Gastro-özofajiyal reflü hastalığının semptomatik tedavisi veya uzun dönemli tedavisi, semptomatik eroziv ya da ülseratif gastro-özofajiyal reflü hastalığı, Zollinger-Ellison Sendromu tedavilerinde endikedir. Uygun antibakteriyel tedavilerle beraber; peptik ülser veya kronik gastrit hastalarında Helicobacter pylori eradikasyonu, H. pylori'ye bağlı ülseri olan hastalarda gastrit (peptik ülser) tedavisi ve nüksünün önlenmesi tedavilerinde de kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Mide İlaçları > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Proton Pompası İnhibitörleri > Rabeprazol

ATC Kodu

A02BC04

Etkin Madde

Rabeprazol 20 mg

Barkodu

8699569040071

Geri Ödeme Kodu

A11326

Satış Fiyatı

1522.05 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

49

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Ülseratif Kolit , Hazımsızlık , Mide Yanması , Ülser

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFMC

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABD

Eşd. ilaç grubu

E392A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi süresince tıbben etkili olduğu kabul edilen doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır.

Gebelik dönemi

Rabeprazolün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. Sıçanlarda ve tavşanlarda yürütülen üreme çalışmaları, sıçanlarda düşük düzeyde fetoplasental geçiş olmakla birlikte, rabeprazol sodyum nedeniyle fetusta zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.
RANEKS gebelik süresince kontrendikedir.

Laktasyon dönemi

Rabeprazol sodyumun insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirme dönemindeki kadınlarda çalışma yapılmamıştır. Ancak sıçanlarda, rabeprazol sodyum meme sekresyonu ile atılır. Bu nedenle emzirme sırasında RANEKS kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite