MOTIS 10 mg 30 tablet Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bi-Profenid gebelik kategorisi C'dir. Bi-Profenid hamilelik kategorisi, Bi-Profenid gebelik kategorisi, Bi-Profenid emzirme, Bi-Profenid anne sütüne geçer mi, Bi-Profenid laktasyon, Bi-Profenid hamilelerde kullanımı, Bi-Profenid ve bebek, Bi-Profenid kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları > Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Topikal Nonsteroid Antienflamatuar > KetoprofenTopikal

ATC Kodu

M02AA10

Etkin Madde

Ketoprofen

Barkodu

8699525014115

Geri Ödeme Kodu

A10425

Satış Fiyatı

10.58 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Sağlık Konuları

Kusma , Mide Yanması , Hazımsızlık

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEYI

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E431A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

MOTİSrin çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kontrasepsiyon gerekliliğine işaret edecek yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda pazarlama sonrası domperidon kullanımına ilişkin sınırlı sayıda veri mevcuttur. Hayvanlardaki çalışmalar matemal toksik dozlarda üreme toksisitesi göstermiştir(bkz: Bölüm 5.3). İnsanlar açısından potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle MOTİS,gebelik sırasında ancak beklenen terapötik yararın doğrulanabileceği durumlardakullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Domperidon insan sütüne geçmektedir ve anne sütü ile beslenen bebekler anne ağırlığına uygun dozun %0.l’inden azını alır. Anne sütüne maruz kaldıktan sonra advers etkilerin,özellikle de kardiyak etkilerin oluşumu engellenemez. Kadınlar için tedavinin yararı veçocuklar için de emzirmenin yararı dikkate alınarak domperidon tedavisine devam edipetmemek ya da emzirmeye devam edip etmemek için bir karar alınmalıdır. Anne sütü ilebeslenen bebeklerde QTc uzaması risk faktörleri bulunduğu takdirde dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Sıçanlarda yapılan bir çalışmada anne tarafından alman yüksek toksik dozda reprodüktif toksisite olduğunu göstermiştir.