CALCIMAX-D3 90 EFF. tablet Gebelik

Basel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcimax-D3 gebelik kategorisi C'dir. Calcimax-D3 hamilelik kategorisi, Calcimax-D3 gebelik kategorisi, Calcimax-D3 emzirme, Calcimax-D3 anne sütüne geçer mi, Calcimax-D3 laktasyon, Calcimax-D3 hamilelerde kullanımı, Calcimax-D3 ve bebek, Calcimax-D3 kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Önerilen günlük dozda gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik /ve-veya/ embriyonal/ fetal gelişim /ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. CALCIMAX®-D3 gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Doğum kontrol hapları kullanan kadınlarda vitamin D3 düzeyinin arttığı gözlenmiştir. Ancak, D vitamininin fertilite üzerine etkisi bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

®

CALCIMAX -D3 gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. CALCIMAX®-D3, gebelik sırasında ancak beklenen yararların fetüs üzerindeki olası risklerinden fazla olması durumunda kullanılmalıdır.

Uzun süreli hiperkalsemi, bebekte beden ve zekanın gelişme geriliği, supravalvüler aort stenozu ve retinopatiye yol açabileceğinden aşırı dozda D vitamini alımından kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

®

Kalsiyum ve Vitamin D3 anne sütü ile atılmaktadır. Ancak CALCIMAX -D3’ün tüm dozlarında, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. CALCIMAX®-D3 emzirme döneminde kullanılabilir. Bu sebeple emzirilen çocuğa D vitamini verileceği zaman bu durum göz önünde tutulmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite