KEMIVA 3 mg/3 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 5 flakon Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cilapem gebelik kategorisi C'dir. Cilapem hamilelik kategorisi, Cilapem gebelik kategorisi, Cilapem emzirme, Cilapem anne sütüne geçer mi, Cilapem laktasyon, Cilapem hamilelerde kullanımı, Cilapem ve bebek, Cilapem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Cilapem bakterilerden kaynaklanan ciddi seviyedeki enfeksiyonların tedavi edilmesi amacıyla damara enjekte edilerek kullanılan bir antibiyotiktir.

İlaç Sınıfı

Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > Karbapenemler > İmipenem ve Enzim İnhibitörü

ATC Kodu

J01DH51

Etkin Madde

Silastatin 5 mg/ml , İmipenem 5 mg/ml

Barkodu

8699541774147

Satış Fiyatı

30.7 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Kemik Erimesi

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Emniyeti ve etkililiği gösterilmediğinden gebelerde kullanılmamalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

3 aylık doz rejimine özel çalışmalar yapılmamıştır. İbandronatın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

KEMİVA gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik veya fetal gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. Günlük intravenöz doz rejimiyle tedavi edilen sıçanlarda ve tavşanlarda ibandronik asidin direkt bir fetal toksik veya teratojenik etkisi olduğu yönünde bir kanıt yoktur. Vücut ağırlığı artışı sıçanlarda 1. jenerasyon yavrularda azalmıştır. Emniyeti ve etkililiği gösterilmediğinden gebelerde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

0.08 mg/kg/gün i.v. ibandronat ile tedavi edilen emziren sıçanlarda, anne sütündeki en yüksek ibandronat konsantrasyonu 8.1 ng/mL’dir ve i.v. uygulamadan sonraki ilk 2 saat içinde görülmüştür. 24 saat sonra, süt ve plazmadaki konsantrasyon benzerdir ve 2 saat sonra ölçülen konsantrasyonun yaklaşık %5’i kadardır.

İbandronatın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite