BUTAMCOD FORT PLUS 22.5 mg/ 5 ml şurup 100 ml Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Butamcod Plus dozu, Butamcod Plus dozaj, Butamcod Plus doz aşımı, Butamcod Plus uygulama, Butamcod Plus kullanım şekli, Butamcod Plus kullanımı, Butamcod Plus kullanım süresi, Butamcod Plus açmı tokmu, Butamcod Plus nedir, Butamcod Plus ne için kullanılır, Butamcod Plus nasıl kullanılır, Butamcod Plus faydaları, Butamcod Plus etkileri, Butamcod Plus günde kaç kez, Butamcod Plus sabah mı akşam mı, Butamcod Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji

BUTAMCOD FORT PLUS, antitussif bir ajan olarak yetişkinlerde günde 90 mg, 6 yaşın üstündeki çocuklarda 45 mg, 12 yaşın üzerindeki çocuklarda 67.5 mg dozlardakullanılmaktadır.

Uygulama sıklığı ve süresi

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.

6 yaşın üstündeki çocuklarda : Günde 2 defa 5 ml 12 yaşın üstündeki çocuklarda: Günde 3 defa 5 mlYetişkinlerde: Günde 4 defa 5 ml

Uygulama şekli

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte ölçek vasıtasıyla kullanılabilir.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: BUTAMCOD FORT PLUS Şurup’un böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: BUTAMCOD FORT PLUS Şurup pediyatrik hastalarda pozoloji kısmında belirtildiği gibi uygulanmalıdır.

Geriyatrik popülasyon: BUTAMCOD FORT PLUS Şurup’un yaşlı hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Şurubun aşırı dozda alınması halinde şu belirtiler görülebilir: Uyuklama, bulantı, kusma, diyare, baş dönmesi ve hipotansiyon.

Tedavi:

Genel acil yardım yapılmalıdır; aktif kömür, tuz, laksatif (magnezyum sitrat, magnezyum sülfat, sodyum sülfat gibi) ve gerektiğinde semptomatik tedaviuygulanabilir.