BUSLERA 60 mg/10 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren 1 flakon Dozu

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Buslera dozu, Buslera dozaj, Buslera doz aşımı, Buslera uygulama, Buslera kullanım şekli, Buslera kullanımı, Buslera kullanım süresi, Buslera açmı tokmu, Buslera nedir, Buslera ne için kullanılır, Buslera nasıl kullanılır, Buslera faydaları, Buslera etkileri, Buslera günde kaç kez, Buslera sabah mı akşam mı, Buslera fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

BUSLERA uygulaması, hematopoetik projenitör hücre nakli öncesi hazırlık rejimi konusunda uzman bir hekimin gözetimi altında yapılmalıdır.

BUSLERA, hematopoetik projenitör hücre nakli öncesinde uygulanır.

Erişkinlerde:

Önerilen dozaj ve uygulama şeması aşağıdaki gibidir:

- Vücut ağırlığının kilogramı için 0.8 mg (0.8 mg/kg) busulfan, üst üste 4 günsüreyle her 6 saatte bir iki saatlik infüzyonlar şeklinde, toplam 16 doz olacakşekilde uygulanır.

- Ardından, 60 mg/kg/gün dozunda siklofosfamid, 16. BUSLERA dozundan en az 24saat sonra başlayarak, iki gün süreyle uygulanır (Bkz. Bölüm 4.5. Diğer tıbbi ürünlerile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).

Pediyatrik hastalarda (0-17 yaş)

Önerilen BUSLERA dozu aşağıdaki gibidir:

- Vücut ağırlığının her kilogramı için 50 mg (50 mg/kg) dozunda 4 kürsiklofosfamid (BuCy4) veya

- Bir kez 140 mg/m2 melfalan (BuMel) uygulanır.

BUSLERA, hematopoetik projenitör hücre nakli öncesinde, siklofosfamid veya melfalandan önce, üst üste 4 gün süreyle her 6 saatte bir iki saatlik infüzyonlar şeklinde, toplam 16 dozolacak şekilde uygulanır.

Uygulama şekli:

BUSLERA kullanılmadan önce seyreltilmelidir (Bkz. Bölüm 6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler). Seyreltme sonrasında ulaşılması gerekennihai busulfan konsantrasyonu yaklaşık 0.5 mg/ml’dir. BUSLERA, santral venöz kateterdenintravenöz infüzyon yoluyla uygulanmalıdır.

BUSLERA, hızlı intravenöz, bolus veya periferik enjeksiyon yoluyla verilmemelidir.

Yüksek busulfan dozlarıyla bildirilen konvülsiyonlan önlemek için, bütün hastalara antikonvülzan ilaçlarla premedikasyon uygulanmalıdır. Antikonvülzan uygulaması,BUSLERA tedavisinden 12 saat önce başlatılmalı ve son BUSLERA dozundan 24 saatsonrasına kadar sürdürülmelidir.

ve 4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğeretkileşim şekilleri).

Çocuklarda, çalışmalara dahil edilen hastalara fenitoin veya benzodiyazepinler uygulanmıştır.

Antiemetiklere BUSLERA’nm ilk dozundan önce başlanmalı ve yerel uygulamaya göre belirlenmiş bir şema uyarınca, BUSLERA kullanımı boyunca uygulamaya devam edilmelidir.

Obez hastalar

Erişkinlerde:

Obez hastalarda BUSLERA dozunun uyarlanmış ideal vücut ağırlığına dayalı olarak verilmesi gerekir.

İdeal vücut ağırlığı (İVA) şu şekilde hesaplanır:

Erkeklerde İVA (kg) = 50 + 0.91 x (cm olarak boy - 152);

Kadınlarda İVA (kg) = 45 + 0.91 x (cm olarak boy - 152).

Uyarlanmış ideal vücut ağırlığı (UİVA) ise, aşağıdaki şekilde hesaplanır:

UİVA = İVA + 0.25 x (güncel vücut ağırlık - İVA).

Pediyatrik hastalarda:

Bu tıbbi ürünün, daha fazla veri elde edilinceye kadar, Vücut Kütle İndeksi (Body Mass Index-BMI) > 30 kg/m2 olan obez çocuklarda ve ergenlerde kullanılması önerilmez.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

ve 5.2. Farmakokinetik özellikler).

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer bozukluğu olan hastalarda busulfan çalışması yapılmamıştır. Özellikle ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunması önerilir (Bkz. Bölüm 4.4. Özelkullanım uyanları ve önlemleri).

Geriyatrik popülasyon:

50 yaşın üzerindeki hastalar (n=23), doz ayarlamasına gerek olmaksızın busulfan ile başanlı bir şekilde tedavi edilmiştir. Bununla beraber busulfanın 60 yaş üzerindeki hastalardagüvenli kullanımı konusunda kısıtlı bilgi bulunmaktadır. Yaşlı hastalarda, erişkinlerle (<50 yaş) aynı doz kullanılmalıdır (Bkz. Bölüm 5.2. Farmakokinetik özellikler).

Doz aşımı ve tedavisi

Başta gelen toksik etkisi, derin miyeloablasyon ve pansitopenidir; ancak merkezi sinir sistemi, karaciğer, akciğerler ve gastrointestinal sistem de etkilenebilir.

BUSLERA için hematopoetik projenitör hücre naklinden başka bilinen bir antidot yoktur. Hematopoetik projenitör hücre nakli olmadığında, önerilen BUSLERA dozajı, busulfan dozaşımı oluşturacaktır. Hematolojik durum yakından gözlenmeli ve tıbbi gerek görüldüğündekatı destekleyici tedbirler alınmalıdır. Busulfanın diyalizle plazmadan uzaklaştınlabileceğinedair iki rapor mevcuttur; dolayısıyla doz aşımı durumunda diyaliz göz önündebulundurulmalıdır. Busulfan glutatyon ile konjuge olarak metabolize olduğundan, glutatyonuygulaması düşünülebilir.

BUSLERA doz aşımının DMA’ya maruz kalma düzeyini de artıracağı göz önünde bulundurulmalıdır. DMA’nın insanlardaki en önemli toksik etkileri, hepatotoksisite vemerkezi sinir sistemi (MSS) üzerindeki etkilerdir. MSS değişiklikleri daha ciddi yanetkilerden önce ortaya çıkar. Doz aşımı durumunda DMA’nın bilinen özel bir antidotuyoktur. Doz aşımı halinde, genel destekleyici tedavi uygulanmalıdır.