DEXA-SINE 1 mg 5 ml damla Yan Etkileri

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dexa-Sine yan etkileri, Dexa-Sine etkileri, Dexa-Sine zararları, Dexa-Sine belirtileri, Dexa-Sine uyarılar, Dexa-Sine önlemler, Dexa-Sine kilo aldırırmı, Dexa-Sine zayıflatırmı, Dexa-Sine zehirlenmesi, Dexa-Sine cinsellik, Dexa-Sine sorunlar, Dexa-Sine uykusuzluk, Dexa-Sine bağımlılık, Dexa-Sine bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi DEXA-SINE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa Dexa-Sine SE'yi kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yüzeysel olarak göze uyguladığınız kortikosteroidler uzun süreli (1 yıldan fazla) kullandığınızda:

- göz sinirlerinde hasarla birlikte göz içi tansiyon yükselmesi,

- görme netliğinde azalma veya görme alanı hasarları,

- göz merceğinin saydamlığını kaybederek bulanıklaşması (katarakt),

- aralarında Herpes simplex adı verilen virüsün de bulunduğu hastalık yapan mikroorganizmalara bağlı ikincil enfeksiyonlar,

- göz küresinde yırtılma oluşabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin Dexa-Sine SE'ye karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Eğer yüzeysel olarak göze uygulanan kortikosteroidlere duyarlıysanız göz içi tansiyonunuzda artış olabilir. Bu artış kullandığınız kortikosteroid, kullanma sıklığı ve süreniz ile doğrudan ilişkilidir. Uzun süre kullanmanıza bağlı olarak oluşabilecek göz içi tansiyon yükselmeniz, ilacınız kesildikten sonra birkaç hafta içinde normal değerlerine iner.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

Batma ve yanma gibi tahrişe bağlı ya da alerjik reaksiyonlar.

Bunlar Dexa-Sine SE'nin hafif yan etkileridir. Bu hafif yan etkiler oldukça seyrek görülür.

Yan etkilerin raporlanması

Topikal olarak kullanılan oftalmik kortikosteroidler bazı duyarlı vakalarda göz içi basıncının artışına neden olabilmektedir. Göz içi basıncının yükselme derecesi kullanılan steroide, kullanım sıklığı ve kullanma süresi ile doğrudan ilişkilidir. Uzun dönemli kullanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek göz içi basıncındaki artma ilacın kesilmesinden sonra birkaç hafta içinde normale döner. Primer açık açılı glokom vakaları (veya yakın akrabaları), diabetes mellitus, 5 diyoptriden yüksek miyopi vakaları topikal oftalmik kortikoid tedavisi sırasında intraoküler basıncın artışı yönünde belirgin risk taşımaktadırlar. Bu nedenle bu vakalarda büyük dikkatle kullanılmalıdırlar. Bir yıldan uzun süreli topikal oftalmik kortikoid kullanımında da açık açılı glokom, optik sinir zararı, görme netliğinde azalma veya görme alanı defektleri ortaya çıkabilmektedir.

 BEKLENMEYEN BİR ETKİGÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.