BRIDION 200 mg/2 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 10 flakon {Schering-plough} Farmasötik Özellikleri

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

6.2. Geçimsizlikler

BRIDION, aşağıda bahsedilenlerin dışında diğer tıbbi ürünler ile karıştırılmamalıdır.

Sugammadeks, aşağıdaki intravenöz çözeltiler ile mevcut infüzyonun intravenöz yoluna enjekte edilebilir: % 0.9 sodyum klorür, % 5 dekstroz, Gelofusine, % 0.45 sodyum klorür ve % 2.5 dekstroz, Ringer laktat çözeltisi, Ringer çözeltisi, Lactec, Lactec D ve G, Hespander, Veen-F, Physio 140, % 0.9’ luk sodyum klorür içinde % 5 dekstroz ve % 5’ lik dekstroz içeren isolyte P.

Eğer BRIDION diğer ilaçlar için de kullanılan aynı infüzyon yolu ile uygulanırsa, BRIDION ve BRIDION ile geçimsizliği kanıtlanan ve BRIDION ile geçimliliği belirlenmemiş olan ilaçların uygulaması arasında bu infüzyon yolunun yeterli şekilde yıkanması (örn.% 0.9 sodyum klorür) önemlidir. Pediyatrik hastalar için BRIDION % 0.9 sodyum klorür kullanılarak 25 mg/ml konsantrasyona seyreltilebilir (bakınız Bölüm 6.3).

Fiziksel geçimsizlik, verapamil, ondansetron ve ranitidin ile gözlenmiştir.

6.3. Raf ömrü

36 ay.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

30 °C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanır. Flakonlar, 5 gün boyunca karton kutu dışında saklanabilir.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Gri klorobutil kauçuk tıpalar ile kapatılan hidrolitik dirençli tip I JP/USP/Ph. Eur. cam flakonda bulunan tek kullanımlık enjeksiyon. Kauçuk tıpalar,’flip-off ve roll-on alüminyum kapşonlu kapaklı cam flakonlar üzerindeki yerine oturtulur.

Flakonun kauçuk tıpası lateks içermemektedir.

2 ml’lik ( 10 flakon ) sunumlar halinde ambalajlanmaktadır.

6.6.   Tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Geçerli olduğu takdirde kullanılmış olan ürünler ya da atık materyaller ’Tıbbi Atıkların Kontrolü yönetmeliği’ ve ’Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri’ne uygun olarak imha edilmelidir.