BRICANYL DURULES 5 mcg kontrollü salım 50 tablet Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bricanyl Durules dozu, Bricanyl Durules dozaj, Bricanyl Durules doz aşımı, Bricanyl Durules uygulama, Bricanyl Durules kullanım şekli, Bricanyl Durules kullanımı, Bricanyl Durules kullanım süresi, Bricanyl Durules açmı tokmu, Bricanyl Durules nedir, Bricanyl Durules ne için kullanılır, Bricanyl Durules nasıl kullanılır, Bricanyl Durules faydaları, Bricanyl Durules etkileri, Bricanyl Durules günde kaç kez, Bricanyl Durules sabah mı akşam mı, Bricanyl Durules fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz, hastanın durumuna göre ayarlanmalıdır.

Erişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar: Hafif semptomlar için günlük idame dozu, günde 3 kez 2,5 mg’dır. Eğer gerekirse, yeterli bronkodilatasyon sağlamak için doz günde 3 kez 5 mg’a çıkartılabilir.

Uygulama şekli:

BRİCANYL DURULES tabletleri, kırılmadan ve çiğnenmeden bütün olarak bir miktar suyla alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon(8-12 yaş):

Günlük idame dozu sabah ve akşamları 2.5 mg’dır.

Doz aşımı ve tedavisi

Toksisite:

2 mg’lık doz, bir yaşındaki bir hastada herhangi bir semptoma neden olmamıştır. İki ila dört yaş arasındakilerde 5-10 mg’lık doz hafif intoksikasyon, 10-30 mg’lık doz hafif ila orta dereceli intoksikasyon, 30-45 mg’lık doz ise orta dereceli intoksikasyon oluşturmuştur. Yetişkinlerde 150-250 mg’lık doz gastrik lavaj sonrasında orta dereceli intoksikasyon oluşturmuş, 350 mg’lık doz ise gastrik lavaj sonrasında orta dereceli ila şiddetli intoksikasyona yol açmıştır. 1.35 mg s.c. doz bir yaşındaki bir hastada, 1.75 mg s.c. doz ise bir yetişkinde taşikardiye neden olmuştur.

Semptomlar:

Bulantı, kusma, başağrısı, motor anksiyete, irritabilite, eksitasyon, tremor, sersemlik. Muhtemel konvülziyonlar. Taşikardi, supraventriküler aritmiler, palpitasyonlar, kan basıncında olası yükselme veya kan basıncında azalma. Metabolik asidoz, hiperglisemi ve hipokalemi. Şiddetli vakalarda olası rabdomiyoliz ve böbrek yetmezliği.

Tedavi:

Gerekli olduğunda, gastrik lavaj, aktif kömür. EKG izleme. Semptomatik taşikardi için astmatik olmayanlara metoprolol (alternatif olarak atenolol) veya propranolol (alternatif olarak diğer bir seçici olmayan P-bloke edici ilaç) verilmeli, astmatikler için ise verapamil tercih edilmelidir. Astmatiklerde ventriküler aritmiler lidokainle tedavi edilirken, diğer hastalarda metoprolol veya propranolol kullanılmaktadır.

Anksiyete için: Diazepam 5-10 mg i.v. (çocuklarda: 0.1-0.2 mg/kg). Hipokalemi ve metabolik asidozun düzeltilmesi son derece önemlidir. Diğer semptomatik tedaviler.