BONEFOS 800 mg 60 kapsül Kullanımı

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.BONEFOS nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

BONEFOS'u tam olarak doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmalısınız.

Günde tek doz BONEFOS reçete edilmiş ise, tercihen sabahleyin aç karnına bir bardak su ile alınız. İlacı aldıktan sonra 1 saat süre ile herhangi bir şey yiyip içmeyiniz (su dışında) ve ağızdan diğer herhangi bir ilaç almayınız.

Günlük iki doz BONEFOS reçete edilmiş ise, ilk dozu yukarıda önerilen şekilde alınız. İkinci dozu, yeme içmeden (su dışında) 2 saat sonra ve 1 saat önce olacak şekilde, iki yemek arasında alınız.

Günlük 1600 mg'lık BONEFOS reçete edilmiş ise, yukarıda tavsiye edildiği gibi tek doz olarak alınız. Daha yüksek dozda BONEFOS reçete edilmiş ise 1600 mg'ı aşan kısmını, yukarıda tavsiye edildiği gibi (ikinci bir doz olarak) alınız.

Böbrek fonksiyonu normal olan yetişkin hastalarda:

Kansere bağlı hiperkalseminiz var ise, genellikle BONEFOS'un damar yolundan uygulanan formu kullanılır. Bununla birlikte, size BONEFOS tablet reçete edilmiş ise, genel başlangıç dozu günde 2400 mg veya 3200 mg'dır. Etkisine bağlı olarak, normal kalsiyum seviyelerini korumak için doz yavaş yavaş günde 1600 mg'a kadar azaltılabilir.

Kemik metastazı olan ileri evre kanserli hastalarda, iskeletle ilgili rahatsızlıkların (patolojik kırık, omurilik sıkışması, radyasyon tedavisi ve kemiğe yönelik cerrahi müdahale gereksinimi gibi) önlenmesi amacıyla ağız yolundan tedavi kullanıldığında, önerilen günlük doz 1600 mg'dır.

Uygulama yolu ve metodu

BONEFOS, esas olarak vücuttan böbrekler yoluyla atıldığı için, tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında bol miktarda sıvı almanız gerekebilir.

BONEFOS'un alımını kolaylaştırmak için ikiye bölebilirsiniz fakat uygulama sırasında beraber almalısınız. BONEFOS'u almadan önce ezmemeli veya suda çözmemelisiniz.

Klodronatın emilimini etkileyebileceği için, BONEFOS'u, kalsiyum veya diğer iki değerlikli katyonlar içeren süt, yiyecekler veya ilaçlar ile birlikte almamalısınız.

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılar için özel doz önerisi yoktur. Klinik çalışmalarda 65 yaş üzeri gruba özel herhangi bir yan etki gözlenmemiştir.

Özel kullanım durumları

Karaciğer yetmezliği: Doz ayarlaması gerekli değildir.

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliğiniz varsa BONEFOS'u dikkatli kullanmalısınız. 1600 mg'ı geçen günlük dozları sürekli olarak kullanmamalısınız. BONEFOS'un dozu, doktorunuz tarafından teşhis edilen böbrek yetmezliğinizin derecesine göre azaltılacaktır:

Böbrek fonksiyonlarını ölçmekte kullanılan bir test olan kreatinin klerensi:

50-80 mL/dk: Günde 1600 mg (dozun azaltılması önerilmez) Kreatinin klerensi 30-50 mL/dk: Günde 1200 mg Kreatinin klerensi 10-30 mL/dk: Günde 800 mg

Eğer BONEFOS'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla BONEFOS kullanırsanız

BONEFOS 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bol miktarda sıvı alınız ve bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

BONEFOS'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. Bir sonraki dozu her zamanki gibi alınız.

BONEFOS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuz aksini söylemediği sürece ilacı kullanmayı bırakmayınız. Eğer ilacı kullanmayı bırakmak istiyorsanız, bunu doktorunuza danışınız.