BONEFOS 800 mg 60 kapsül Uyarılar

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bonefos uyarılar, Bonefos zararları, Bonefos önlemler, Bonefos riskler, Bonefos yan etkisi, Bonefos alerji, Bonefos alkol, Bonefos hamileler, Bonefos emzirme, Bonefos araç kullanımı, Bonefos fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özofagus kanseri riskini artırabildiğini bildiren raporlar nedeni ile Barret özofagusu veya gastroözofajiyal reflüsü olan hastalarda oral bifosfonat preparatlarının kullanımından kaçınılmalıdır.

Klodronat tedavisi sırasında yeterli miktarda sıvı alınımı sağlanmalıdır. Bu durum özellikle, klodronat intravenöz infüzyonla uygulandığında ve hiperkalsemisi veya böbrek yetersizliği olan hastalarda önemlidir.

İntravenöz ve oral bifosfonat tedavisi alan kanser hastalarında genellikle diş çekimi ve/veya lokal enfeksiyonla (osteomiyelit dahil) ilişkili olarak çene osteonekrozu rapor edilmiştir.

Risk faktörlerinin (örneğin kanser, kemoterapi, radyoterapi, kortikosteroidler, kötü diş hijyeni) eşlik ettiği hastalarda bifosfonatlar ile tedavi öncesinde koruyucu diş hekimliği düşünülmelidir ve hastalar bifosfonatlar ile tedavi edilirken invazif dental işlemlerden kaçınılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BONEFOS'un araç ve makine kullanımı üzerine etkisi bilinmemektedir.