BI-PROFENID 100 mg uzatılmış salımlı çentikli 20 tablet Dozu

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bi-Profenid dozu, Bi-Profenid dozaj, Bi-Profenid doz aşımı, Bi-Profenid uygulama, Bi-Profenid kullanım şekli, Bi-Profenid kullanımı, Bi-Profenid kullanım süresi, Bi-Profenid açmı tokmu, Bi-Profenid nedir, Bi-Profenid ne için kullanılır, Bi-Profenid nasıl kullanılır, Bi-Profenid faydaları, Bi-Profenid etkileri, Bi-Profenid günde kaç kez, Bi-Profenid sabah mı akşam mı, Bi-Profenid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yan etkilerin ortaya çıkma riski, semptomların iyileşmesi için gereken en düşük dozun mümkün olan en kısa süreyle uygulanmasıyla en aza indirgenebilir (Bkz. Bölüm 4.4).

Maksimum günlük doz 200 mg’dır. Günlük 200 mg’lık mutad doz ile tedaviye başlanmadan önce yarar/risk oranı dikkatle değerlendirilmelidir; daha yüksek dozların kullanılması önerilmez (Bkz.Bölüm 4.4).

Günde 100-200 mg’a karşılık gelecek şekilde bir veya iki adet 100 mg’lık tablet.

Günlük doz, bir seferde veya iki doza bölünerek alınmalıdır.

Uygulama şekli:

Oral yoldan uygulanır.

Tabletler yemekler sırasında ya da en azından bir ara öğün ile birlikte, 1 bardak su ile çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Bu hastalara ketoprofen verilirken minimum etkin günlük dozun uygulanması ve karaciğer fonksiyonlarının takibi önerilir. Ciddi karaciğer yetmezliğinde kontrendikedir.

Pediyatrik popülasyon:

Ketoprofen 15 yaşından küçük ergenlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Bu hastalara ketoprofen verilirken başlangıç dozunun düşürülmesi ve etkin olan minimum dozun verilmesi önerilir. Hastanın ilaca karşı toleransından emin olunduğunda, hastaya özel dozayarlaması düşünülebilir. Hasta gastrointestinal kanama açısından sürekli, gözlem altındatutulmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Ketoprofen için doz aşımı vakaları 2,5 g’a kadar olan dozlarda raporlanmıştır. Erişkinlerde bildirilen başlıca doz aşımı belirtileri baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali, letarji, bulantı, kusma,diyare ve epigastrik veya abdominal ağrı ile sınırlıdır. Ciddi doz aşımında, hipotansiyon, solunumdepresyonu ve gastrointestinal kanama gözlenmiştir.

Tedavi:

Ketoprofen doz aşımına spesifik antidot yoktur.

Ağır doz aşımından şüphelenildiği durumlarda, hasta acilen semptomatik tedavinin uygulanabileceği bir sağlık kuruluşuna nakledilmelidir. Dehidrasyonu telafi etmek için ürineratılımı gözlemlemek ve varsa asidozisi düzeltmek için semptomatik ve destekleyici tedaviuygulanmalıdır.

Alındıktan sonraki bir saat içinde, ketoprofen emilimini sınırlandırmak için mide yıkaması veya aktif kömür uygulanabilir.

Renal yetmezliğin mevcudiyeti durumunda, sirküle eden tıbbi ürünün uzaklaştırılması için hemodiyaliz faydalı olabilir.