PLOXAL 50 mg 5 mg/ml 1 adet liyofilize flakon Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Jevtana gebelik kategorisi D'dir. Jevtana hamilelik kategorisi, Jevtana gebelik kategorisi, Jevtana emzirme, Jevtana anne sütüne geçer mi, Jevtana laktasyon, Jevtana hamilelerde kullanımı, Jevtana ve bebek, Jevtana kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Jevtana prostat kanserinin tedavi edilmesi için kullanılan, etken madde olarak kabazitaksel içeren bir ilaçtır. Jevtana kemoterapi tedavisi sonrası ilerleme göztermiş olan prostat kanseri tedavisi için kullanılır.

İlaç Sınıfı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Alkaloidler ve Diğer Doğal İlaçlar (64 ilaç) > Taksanlar > Kabazitaksel

ATC Kodu

L01CD04

Etkin Madde

Kabazitaksel 40 mg/ml

Barkodu

8699828790068

Geri Ödeme Kodu

A10344

Satış Fiyatı

8791.78 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Bağırsak Kanseri , Yumurtalık Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFHB

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 Ay

NFC kodu

FQD

Ambalaj Miktari

50 Mg/10 Ml 1x10 Ml'lik Flakon

Eşd. ilaç grubu

E421A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Diğer sitotoksik ajanlarda da olduğu gibi, doğurganlık çağında olan hastalarda, PLOXAL ile tedaviye başlamadan önce, etkin doğum kontrol yöntemlerinin uygulandığından emin olunmalıdır.

Tedavi sırasında ve tedavinin kesilmesinden kadınlarda 4 ay, erkeklerde 6 ay sonrasına kadar çocuk sahibi olmamak için uygun korunma önlemleri alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Bugüne kadar gebe kadınlarda PLOXAL kullanımının emniyetine ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Hayvan çalışmalarında üreme toksisitesi gözlenmiştir (bkz bölüm 5.3). Dolayısıyla gebelik sırasında ve korunma önlemleri almayan ve gebe kalma potansiyeli olan kadınlarda PLOXAL kullanılmamalıdır. PLOXAL kullanımı ancak fetusa yönelik risk bakımından hastanın uygun bir şekilde bilgilendirilmesi ve rızası ile düşünülmelidir.

Laktasyon dönemi

PLOXAL,in insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. PLOXAL’in süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/ toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. PLOXAL emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite