BIOFLEKS IZOLEKS DENGELI ELEKTROLIT sol (pvc torba) 1000 ml setsiz Etkileşimi

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Biofleks Izoleks etkileşimi, Biofleks Izoleks etken madde, Biofleks Izoleks yardımcı maddeler, Biofleks Izoleks alkol, Biofleks Izoleks etkileşim, Biofleks Izoleks kullananlar, Biofleks Izoleks dozu, Biofleks Izoleks kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Çözeltiye eklenen bazı ilaç veya çözeltiler geçimsiz olabilir. Tüm parenteral çözeltilerde olduğu gibi kullanım öncesi ek ilaçlarla geçimliliği hekim tarafından değerlendirilmelidir.

Çözeltiye başka maddeler eklenecekse aseptik teknik kullanılmalı ve karışana kadar çalkalanmalıdır. İlaçların çözelti içine eklenmesi sonrasında renk değişimi, çözünmeyenpartiküller ve kristalleşme olmadığından emin olunmalıdır.

Çözelti, içerdiği sodyumla ilişkili olarak kortikoidler/steroidler ve karbenoksolon ile birlikte kullanılırken sodyum ve su retansiyonu riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır.

Potasyum içeren çözeltiler, kan potasyum düzeyini arttıran ilaçlarla (potasyum koruyucu diüretikler, ACE inhibitörleri, siklosporin ve potasyum tuzları içeren penisilin gibi ilaçlar)birlikte kullanıldığında dikkatli olmalıdır. BİOFLEKS İZOLEKS’in içerdiği potasyumlailişkili olarak aşağıdaki ilaçlarla etkileşim olasılığı bulunmaktadır.

• Potasyum tutucu diüretikler (tek başına ya da kombine olarak amilorid, spironolakton,triamteren).

• Anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri ve muhtemelen anjiotensin II reseptörantagonistleri.

• Takrolimus, siklosporin (plazmadaki potasyum konsantrasyonunu arttırırlar vehiperkalemik etkilerin artacağı böbrek yetmezliği durumlarında potansiyel olarak fatalhiperkalemiye neden olabilirler).

Kalsiyum, dijitalin kalp üzerine etkisini arttırıp dijital entoksikasyonuna neden olabilir. Kalsiyum tuzlarının, tiazid veya vitamin D ile birlikte verilmesiyle hipokalsemi ortayaçıkabilir.Kalsiyumtuzları,bifosfonat, florür, bazıflorokinolonlarve tetrasiklinlerin

emilimlerini azaltırlar. BİOFLEKS İZOLEKS’in içerdiği kalsiyumla ilişkili olarak aşağıdaki ilaçlarla etkileşim olasılığı bulunmaktadır:

• Etkileri kalsiyum varlığında artan ve ciddi ya da fatal kardiyak aritmilere nedenolabilen dijitalis grubundan ilaçlar.

• Kalsiyumla birlikte uygulandıklarında hiperkalsemiye yol açabilecek tiazid grubudiüretikler ya da D vitamini.

Sodyum sitrat vesodyum asetat metabolizmasısonucu, idrarınbikarbonatlar ile

alkalinizasyonu, salisilik asit ve barbitürat gibi asidik ilaçların renal klirensini arttırır.

Bununla beraber sempatomimetik ve stimülanların yarılanma ömrünü arttırarak, toksisiteye neden olabilir.