BIGCEF 250/125 mg 10 film kaplı tablet Uyarılar

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bigcef uyarılar, Bigcef zararları, Bigcef önlemler, Bigcef riskler, Bigcef yan etkisi, Bigcef alerji, Bigcef alkol, Bigcef hamileler, Bigcef emzirme, Bigcef araç kullanımı, Bigcef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Penisilin veya diğer beta laktam antibiyotiklere karşı alerjik reaksiyon geçirmiş hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Diğer antibiyotiklerle olduğu gibi sefuroksim aksetil kullanımı aşırı Candida çoğalmasına neden olabilir. Uzun sureli kullanım duyarlı olmayan diğer organizmaların (örneğin; enterekoklar ve Clostridium diffıcile) aşırı çoğalmasına neden olarak tedavinin kesilmesini gerektirebilir.

Geniş spektrumlu antibiyotiklerin kullanımında psodomembranoz kolit görülebilir, bu nedenle antibiyotik kullanımı sırasında veya daha sonra ciddi diyare gelişen hastalarda, bu tanının göz önünde bulundurulması önemlidir.

Lyme hastalığının sefuroksim aksetil ile tedavisini takiben Jarisch-Herxheimer reaksiyonu görülmüştür. Bu Lyme hastalığına neden olan patojen spiroket Borrelia burgdöferi ‘ye sefuroksim aksetilin bakterisit etkisinin sonucudur. Hastalara bu reaksiyonun sık görülen ve genellikle Lyme hastalığının antibiyotiklerle tedavisinin kendi kendini kısıtlayıcı bir sonucu olduğu anlatılmalıdır.

Klavulanik asidin amoksisilin ile kombinasyonunda kolestatik hepatit olguları görülmüştür. Sefuroksim kombinasyonunda bu komplikasyon olasılığı dışlanamaz. Tedavi sırasında bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Ardışık tedavide parenteral tedaviden oral tedaviye geçiş zamanı enfeksiyonun şiddeti, hastanın klinik durumu ve hastalık etkeni patojenlerin duyarlılığına bağlı olarak belirlenir. Yetmiş iki saat içinde klinik iyileşme olmazsa parenteral tedaviye devam edilmelidir. Ardışık tedaviye başlamadan önce sefuroksim sodyum kullanım bilgilerine bakınız.

Sodyum uyarısı

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BİGCEF baş dönmesine neden olabileceğinden hastalar araç veya makine kullanırken dikkatli olması konusunda uyarılmalıdır.