BETNOVATE-C 30 gr merhem Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate yan etkileri, Betnovate etkileri, Betnovate zararları, Betnovate belirtileri, Betnovate uyarılar, Betnovate önlemler, Betnovate kilo aldırırmı, Betnovate zayıflatırmı, Betnovate zehirlenmesi, Betnovate cinsellik, Betnovate sorunlar, Betnovate uykusuzluk, Betnovate bağımlılık, Betnovate bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BETNOVATE-C’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

BETNOVATE-C kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz:

Derideki tedavi bölgesinde kötüleşme ya da şişlik olursa. BETNOVATE-C'ye alerjiniz olabilir, enfeksiyon gelişmiş olabilir ya da başka bir tedavi gerekli olabilir.

Sedef hastalığınız varsa deri altında iltihapla birlikte şişlikler gelişebilir. Bu durum çok seyrek görülür.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Seyrek: Çok seyrek: Bilinmiyor:

10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. 1.000 hastanın birinden az görülebilir. 10.000 hastanın birinden az görülebilir. Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın görülen yan etkiler

• Krem uygulama yerinde yanma, tahriş ya da kaşıntı

Çok seyrek görülen yan etkiler

 Deride incelme, çizgilenme

 Deri yüzeyindeki kan damarlarının belirgin hale gelmesi

 Aşırı kıllanma ve deri renginde değişiklik

• Kolay kilo alma, yüzde yuvarlaklaşma ve kan basıncında yükselme. Bu daha sık bebek ve çocuklarda ortaya çıkar.

• Kortizol seviyesinin artması

• Aşırı duyarlılık reaksiyonları

Yan etkilerin raporlanması

Yüksek derecede aktif kortikosteroidler lokal olarak uzun sürelerle ve yoğun bir şekilde kullanıldığında, özellikle oklüzyon tedavisi yapıldığında veya derinin kıvrım yerlerine uygulandığında ciltte incelme, çizgilenme, cilt yüzeyine yakın kan damarlarının genişlemesi gibi atrofik değişikliklere neden olabilir. Diğer bütün lokal kortikosteroidlerde olduğu gibi büyük miktarlarda uzun süreli kullanımı, geniş yüzeylere uygulanması sistemik absorpsiyon sonucu hiperkortisizm belirtilerine neden olabilir. Bu etki bebek ve çocuklarda özellikle oklüzif örtü uygulandığında daha çok görülebilir. Bebeklerde bebek bezi oklüzif örtü etkisi yapabilir. Nadir hallerde, psoriasisin kortikosteroidler ile tedavisi (veya tedavinin kesilmesinde) hastalığın püstüler şeklinin gelişmesini hızlandırabilir. Topikal steroidlerle pigmentasyon değişiklikleri ve hipertrikozis bildirilmiştir. Betnovate preparatları genellikle iyi tolere edilir, fakat aşırı duyarlılık belirtileri görülürse, tedaviye hemen son verilmelidir. Semptomlarda alevlenmeler görülebilir.