BETNOVATE-C 30 gr merhem Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate uyarılar, Betnovate zararları, Betnovate önlemler, Betnovate riskler, Betnovate yan etkisi, Betnovate alerji, Betnovate alkol, Betnovate hamileler, Betnovate emzirme, Betnovate araç kullanımı, Betnovate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özellikle çocuk ve bebeklerde oklüzyon tedavisi uygulanmasa bile adrenal supresyon yapabileceğinden uzun süreli topikal kortikosteroid tedavisinden kaçınılmalıdır. Enfekte olmuş enflamatuar lezyonların tedavisinde uygun antimikrobik tedavi uygulanmalıdır. Enfeksiyon genişlemesi görülürse derhal kortikosteroid tedavisine son verilmeli, gerekirse sistemik antimikrobik tedaviye geçilmelidir.

Oklüzif örtünün sağladığı ılık ve nemli ortam bakteriyel enfeksiyonu kolaylaştırabileceğinden, oklüzyon uygulandığında yeni bir oklüzif sargı uygulanmadan önce derinin temizlenmesi gerekir.

Güçlü topikal kortikosteroidlerle uzun süreli tedavi sırasında vücudun diğer bölümlerinden çok yüzde atrofik değişikliklere rastlanabilir. BETNOVATE ile şiddetli egzema, diskoid lupus eritematozus ve psoriasis tedavisinde bu durum hatırdan çıkarılmamalıdır. Göz kapaklarına uygulanırken, glokoma neden olabileceği düşünülerek göz içine kaçmamasına dikkat etmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Betametazonun araç ve makine kullanımı üzerindeki etkisini araştıran çalışma bulunmamaktadır. Topikal betametazonun advers reaksiyon profiline göre bu aktiviteler üzerinde olumsuz etki oluşturması beklenmez.