FUSIX %1 VISKOZ göz damlası Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Migrex gebelik kategorisi B'dir. Migrex hamilelik kategorisi, Migrex gebelik kategorisi, Migrex emzirme, Migrex anne sütüne geçer mi, Migrex laktasyon, Migrex hamilelerde kullanımı, Migrex ve bebek, Migrex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Migrex; aura ile birlikte veya aura olmadan görülen migren ataklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Aura: Hasta tarafından bir nöbetin hemen öncesinde görülen, genellikle birkaç saniye süren ve aynı hastada her zaman benzer özellikler taşıyan uyarılar. Değişik görsel, işitsel, koku duyumları; dokunma duyusunda değişiklik ve karıncalanma; kendini kötü hissetme, iç sıkıntısı ya da tam aksine neşe ve kendini çok iyi hissetme; vücudun değişik bölümlerinde ortaya çıkabilen seyirme ya da kas hareketleri en sık görülen belirtilerdir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) > Migren İlaçları > Selectif Serotonin (5HT1) Agonistleri > Frovatriptan

ATC Kodu

N02CC07

Etkin Madde

Frovatriptan Suksinat Monohidrat 2.5 mg

Barkodu

8699525610034

Geri Ödeme Kodu

A15259

Satış Fiyatı

26.04 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Göz Enfeksiyonları

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

FUSİX için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebelerde kullanımı ile ilgili olarak yeterli bilgi mevcut değildir. Ancak yarar/risk oranı hekim tarafından değerlendirilmek koşulu ile uygulanmalıdır.

Hayvan deneylerinde, fusidik asidin fetus üzerine toksik etkiye yol açmadığı gösterilmiştir. Dolayısıyla, FUSİX kullanımı ile ilişkili olarak fusidik asidin düşük dozları ile fetusta toksiketki oluşması olası değildir.

Laktasyon dönemi

Fusidik asit hemihidratın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Fusidik asit hemihidratın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulupdurdurulmayacağına ya da FUSİX tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/ tedavidenkaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası veFUSİX tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Fertilite üzerine etkisine dair bilgi yoktur.