BETNOVATE SAC losyonU 30 ml Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate dozu, Betnovate dozaj, Betnovate doz aşımı, Betnovate uygulama, Betnovate kullanım şekli, Betnovate kullanımı, Betnovate kullanım süresi, Betnovate açmı tokmu, Betnovate nedir, Betnovate ne için kullanılır, Betnovate nasıl kullanılır, Betnovate faydaları, Betnovate etkileri, Betnovate günde kaç kez, Betnovate sabah mı akşam mı, Betnovate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Fark edilebilir bir iyileşme görülünceye kadar az miktarda BETNOVATE sabah ve akşam uygulanır. Takiben nüksleri önlemek için günde bir kez veya daha az sıklıkla uygulanır.

Uygulama şekli:

Haricen kullanılır. BETNOVATE’ın viskozitesi preparatın fazla akıcı olmaksızın

sürülmesini kolaylaştıracak şekilde ayarlanmıştır. Şişenin özel olarak hazırlanmış ağzı saçların arasından kolayca saç derisine uygulanmasını sağlar.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

5 günden uzun süre kullanılmamalıdır, oklüzyon uygulanmamalıdır. 1 yaşın altındaki çocuklarda dermatitler dahil dermatozlarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Akut doz aşımı oluşması beklenmez, bununla birlikte kronik doz aşımı veya yanlış kullanım sonucu hiperkortizolizm belirtileri görülebilir. Bu durumda topikal steroidlerin kullanımına adrenal yetersizlik riski nedeniyle doktor gözetimi altında kademeli olarak son verilmelidir.