BETNOVATE SAC losyonU 30 ml Zararları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate zararları, Betnovate önlemler, Betnovate riskler, Betnovate uyarılar, Betnovate yan etkisi, Betnovate istenmeyen etkiler, Betnovate cinsel, Betnovate etkileri, Betnovate tedavi dozu, Betnovate aç mı tok mu, Betnovate hamilelik, Betnovate emzirme, Betnovate alkol, Betnovate kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Sıklık sınıflandırması aşağıdaki gibidir: Çok yaygın >1/10 Yaygın >1/100 ve < 1/10 Yaygın olmayan >1.000 ve < 1/100 Seyrek >1/10.000 ve < 1/1.000 Çok seyrek < 1/10.000.

Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Çok yaygın, yaygın ve yaygın olmayan etkiler genellikle klinik çalışma verilerinden elde edilmiştir. Placebo ve karşılaştırma gruplarındaki mevcut oranlar aktif tedavi grubundakilerle karşılaştırılabilir düzeyde olduğundan beri, klinik çalışma verilerinden elde edilen advers etkilerin sıklık kategorileri belirlenirken placebo ve karşılaştırma gruplarındaki mevcut oranlar dikkate alınmamıştır. Seyrek ve çok seyrek etkiler genellikle spontan verilerden tayin edilmiştir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Aşırı duyarlılık

Eğer aşırı duyarlılığın belirtileri görülürse uygulama derhal kesilmelidir.

Endokrin hastalıkları

Çok seyrek: Hiperkortizolizm

Diğer kortikosteroidlerde olduğu gibi büyük miktarlarda uzun süreli kullanımı veya geniş yüzeylerin tedavi edilmesi sistemik absorpsiyon sonucu hiperkortizolizm belirtilerine neden olabilir. Bu duruma daha çok bebeklerde, çocuklarda ve oklüzif bezler uygulandığında rastlanır.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Lokal deri yanması veya kaşıntı

Çok seyrek: Lokal atrofik değişiklikler, alerjik kontakt dermatit, püstüler psoriasis Lokal atrofi uzun süreli tedavi sonrasında oluşur.