BETNOVATE % 0.1 30 gr krem Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate dozu, Betnovate dozaj, Betnovate doz aşımı, Betnovate uygulama, Betnovate kullanım şekli, Betnovate kullanımı, Betnovate kullanım süresi, Betnovate açmı tokmu, Betnovate nedir, Betnovate ne için kullanılır, Betnovate nasıl kullanılır, Betnovate faydaları, Betnovate etkileri, Betnovate günde kaç kez, Betnovate sabah mı akşam mı, Betnovate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Küçük miktarda BETNOVATE, hasta bölgeye iyileşme sağlanıncaya kadar günde iki veya üç kez uygulanır. Takiben günde bir kez, hatta daha az sıklıkla uygulanarak meydana gelen iyileşmenin devamı sağlanır. BETNOVATE krem, nemli ve sızıntılı yüzeylere, BETNOVATE merhem kuru, likenifiye ve pullanmanın görüldüğü lezyonlar için uygundur; ancak bu durum değişkenlik gösterebilir. BETNOVATE losyon özellikle geniş bir alana minimal uygulama gerekli olduğunda uygundur.

Uygulama şekli:

Haricen kullanılır. Dirsek ve dizlerdeki kalınlaşmış psoriasis plakları gibi daha inatçı lezyonlarda gerekirse tedavi edilen saha polietilen film ile kapatılarak BETNOVATE’ın etkisi artırılabilir. Böyle lezyonlarda yeterli bir cevap alabilmek için sadece geceleri kapalı tedavi uygulanması genellikle yeterlidir. Daha sonra, oklüzyon uygulanmaksızın normal uygulama ile iyileşme sağlanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

5 günden uzun süre kullanılmamalıdır, oklüzyon uygulanmamalıdır.

1 yaşın altındaki çocuklarda görülen dermatozlarda (dermatit ve pişikler dahil)

kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Akut doz aşımı oluşması beklenmez, bununla birlikte kronik doz aşımı veya yanlış kullanım sonucu hiperkortizolizm belirtileri görülebilir. Bu durumda topikal steroidlerin kullanımına adrenal yetersizlik riski nedeniyle doktor gözetimi altında kademeli olarak son verilmelidir.