BETNOVATE % 0.1 30 gr krem Kullanımı

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.BETNOVATE nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

BETNOVATE, hasta bölgeye iyileşme oluncaya kadar günde iki veya üç kez az bir miktar uygulanır. Devam ettirme tedavisi için günde bir defa veya daha az uygulama yapılır. BETNOVATE krem, nemli ve sızıntılı yüzeylere, BETNOVATE merhem kuru, sert ve kabuklu pullanmanın görüldüğü lezyonlar için uygundur; ancak bu durum değişkenlik gösterebilir. Ayrıca BETNOVATE losyon geniş alanlara sürmek için uygundur.

Uygulama yolu ve metodu

BETNOVATE, az miktarda ciltteki hasarlı bölgeye sürülür. Gerektiğinde, dirsek ve dizlerdeki kalın sedef plakları gibi daha dirençli hasarlarda, tedavi alanına oklüzyon (cildin bir sargı ile kapatılması) uygulanarak kremin etkisi artırılabilir. Bu olgularda genellikle gece cildin sargı ile kapatılması yeterlidir. Daha sonra cilt kapatılmadan düzenli uygulamaya devam edilebilir.

Çocuklarda kullanımı

5 günden uzun süre kullanılmamalıdır ve uygulama sonrası cilt kapatılmamalıdır. Bir yaşın altındaki çocuklarda dermatit ve pişikler dahil deri hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı

Veri bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları

Veri bulunmamaktadır.

Eğer BETNOVATE' ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuza veya eczacınız ile konuşun.

Kullanmanız gerekenden daha fazla BETNOVATE kullanırsanız

Kısa sürede yüksek doz kullanılması pek muhtemel olmamakla birlikte, uzun süreli yüksek doz veya yanlış kullanım sonucu hiperkortizolizm (böbreküstü bezinden aşırı derecede steroid hormonu salgılanması) belirtileri görülebilir ve bu durumda BETNOVATE tedavisi, adrenal yetersizlik (böbrek üstü bezi yetmezliği) riski nedeniyle doktor gözetiminde yavaşça kesilmelidir. BETNOVATE'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

BETNOVATE'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

BETNOVATE ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

BETNOVATE tedavisi sonlandırıldığında, herhangi bir olumsuz etki oluşması beklenmez. Ancak yinede doktorunuza danışmadan ilacı almayı kesmeyiniz.