BETAFERON 0.3 mg 15 flakon {Schering} Yan Etkileri

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betaferon yan etkileri, Betaferon etkileri, Betaferon zararları, Betaferon belirtileri, Betaferon uyarılar, Betaferon önlemler, Betaferon kilo aldırırmı, Betaferon zayıflatırmı, Betaferon zehirlenmesi, Betaferon cinsellik, Betaferon sorunlar, Betaferon uykusuzluk, Betaferon bağımlılık, Betaferon bırakma bilgilerini içerir.

Enjeksiyon yerinde kızarıklık, şişlik, renk değişikliği, enflamasyon, ağrı, hipersensitivite, nekroz ve sıkca nonspesifik reaksiyonlar gözlenmiştir (Bkz. “Uyarılar/önlemler”.). Enjeksiyon yerinde meydana gelen bu tür reaksiyonlar, zaman içinde azalmaktadır.

Önerilen dozlarda, SGOT, SGPT ve g-GT düzeylerinde yükselme ortaya çıkabilir ve bunların olası ilaç nedenli hepatitin belirtisi olabileceğine ilişkin bildirimler yapılmıştır. (Bkz. Uyarılar/Önlemler)

Lökopeni (lenfopeni, nötropeni) ve anemi gelişimi bildirilmiştir. Ender olarak trombosit sayısında ileri derecede azalmayla birlikte olan trombositopeni olguları bildirilmiştir.

Betaferon uygulamasıyla birlikte düşük kalsiyum ve yüksek ürik asit düzeylerinin ortaya çıkabileceği rapor edilmiştir.

Grip benzeri semptomlar (ateş, titreme, adale ağrısı, umumi bir hastalık hissi veya terleme) sıkça gözlenmektedir. Bu semptomlar zaman içinde azalmaktadır.

Ağır hipersensivite reaksiyonları nadirdir. Böyle bir reaksiyon oluştuğunda derhal doktora başvurulmalıdır.

Premenopozal kadınlarda adet düzensizlikleri oluşabilir.

Bazen mide bulantısı ve kusma görülebilir.

Ender olarak alopesi gelişimi bildirilmiştir.

Depresyon, anksiyete, emosyonal instabilite, identite ya da realite kaybı (depersonalizasyon), konvülsiyonlar, intihar teşebbüsü ve konfüzyon gibi merkezi sinir sisteme ait yan etkiler gözlenmiştir.

Kas hipertonisi bildirilmiştir.

Ender olgularda, kardiomiyopati gelişimi bildirilmiştir. (Bkz. Uyarılar/Önlemler)

Nadir olarak, Betaferon kullanımıyla birlikte olan tiroid fonksiyon bozuklukları (hiper/hipotiroidizm şeklinde) bildirilmiştir.

BEKLENMEYEN BIR ETKI GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.