BETAFERON 0.3 mg 15 flakon {Schering} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betaferon dozu, Betaferon dozaj, Betaferon doz aşımı, Betaferon uygulama, Betaferon kullanım şekli, Betaferon kullanımı, Betaferon kullanım süresi, Betaferon açmı tokmu, Betaferon nedir, Betaferon ne için kullanılır, Betaferon nasıl kullanılır, Betaferon faydaları, Betaferon etkileri, Betaferon günde kaç kez, Betaferon sabah mı akşam mı, Betaferon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Betaferon tedavisi, multipl skleroz hastalığının tedavisinde deneyimli hekimler tarafından başlatılmalıdır.

Günümüzde Betaferon tedavisinin ne kadar sürdürülmesi gerektiği konusunda bir bilgi yoktur. 3 yıl süreli tedavinin etkinliği, kontrollü klinik çalışmalarda gösterilmiştir. Tedavi süresi hekimin kanaatine bağlıdır.

Son iki yılda en az iki MS atağı geçirmemiş hastalarda tedavi önerilmez.

Betaferon çözeltisi, uygulamadan önce bir flakon etken madde ve bir flakon çözücünün 1.2 ml’si kullanılarak hazırlanır. Hazırlanan çözeltinin 1 ml’si subkutan (deri altına) enjekte edilir. Bu 0.25 mg’a (8 milyon IU) tekabül etmektedir. Uygulama gün aşırı devam eder. Flakonda kalan kısım atılmalıdır.

Enjeksiyon doktor, yetkili sağlık personeli, ya da gerekli eğitimi aldıktan sonra hastanın kendisi tarafından yapılır. Hasta tarafından subkutan enjeksiyonu kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış ayrıntılı bilgiyi Betaferon Enjeksiyon Kılavuzu başlığı altında bulabilirsiniz. Bu kılavuz Betaferon çözeltisinin hazırlanışına ilişkin bilgileri de içermektedir.

Eğer mutad zamanda enjeksiyonun yapılması unutulursa, hatırlandığı an yapılmalıdır. Bir sonraki enjeksiyon bundan 48 saat sonra yapılır.
Hastanın tedaviye yanıt vermemesi durumunda (örn.: özürlülük derecesi altı ay boyunca sürekli artış gösterirse, ya da Betaferon tedavisine rağmen 1 yıl içinde en az 3 ACTH veya kortikosteroid kürü gerekli olursa) Betaferon tedavisi durdurulmalıdır.


Aşırı dozaj


Multipl skleroz tedavisi için önerilen dozajı aşan Betaferon uygulamaları, herhangi bir ciddi duruma yol açmamıştır. Yine de dikkatsizlik sonucu doz aşımı halinde ya da önerildiğinden daha sık enjeksiyon yapıldığında (örn. 48 saatte bir yerine 24 saatte bir enjeksiyon) doktorunuza başvurunuz.