BETAFERON 0.3 mg 15 flakon Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betaferon gebelik kategorisi C'dir. Betaferon hamilelik kategorisi, Betaferon gebelik kategorisi, Betaferon emzirme, Betaferon anne sütüne geçer mi, Betaferon laktasyon, Betaferon hamilelerde kullanımı, Betaferon ve bebek, Betaferon kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebe kalma olasılığı olan kadınlann uygun kontraseptif önlemleri almalan gerekmektedir. Eğer hasta BETAFERON kullanımı sırasında gebe kalır ya da gebe kalmayı planlarsa, potansiyelzarar konusunda bilgilendirilmeli ve tedaviyi kesmesi önerilmelidir.

Gebelik dönemi

Tedaviye hamilelik sırasında başlanması kontrendikedir.

Kontrollü klinik çalışmalarda MS’li hastalarda spontan abortuslar bildirilmiştir. Rhesus maymunlan ile yapılan çalışmalarda rekombinan interferon beta-lb yüksek doz uygulandığındadüşük oranlannda artmaya yol açmış ve embriyotoksik olarak kabul edilmiştir. Bu nedenlegebe kalma olasılığı olan kadınlann uygun kontraseptif önlemleri almaları gerekmektedir. Eğerhasta BETAFERON kullanımı sırasında gebe kalır ya da gebe kalmayı planlarsa, potansiyelzarar konusunda bilgilendirilmeli ve tedaviyi kesmesi önerilmelidir.

BETAFERON gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İnterferon beta-lb’nin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Teorik olarak, emzirilen bebekte interferon beta-lb’ye ait ciddi advers etkiler ortaya çıkabileceğinden, emzirmenin ya daBETAFERON’un kesilmesi konusunda karar verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan üreme çalışmaları, annede toksisiteye ve düşük oranında artışa yol açmıştır.