BENIPIN 4 mg 30 film tablet Etkileşimi

Saba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Benipin etkileşimi, Benipin etken madde, Benipin yardımcı maddeler, Benipin alkol, Benipin etkileşim, Benipin kullananlar, Benipin dozu, Benipin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

BENİPİN, diğer antihipertansif ilaçlar ile birlikte kullanıldığında, antihipertansif aktivitenin artması sebebiyle, kan basıncında aşırı düşme görülebilir.

Digoksinin tübüler sekresyonunun kalsiyum antagonistleri ile inhibe edildiği ve bunun sonucunda da digoksinin kan konsantrasyonlarının yükseldiği ve dijital zehirlenmelerininortaya çıkabileceği bildirilmiştir. Bu sebeple BENİPİN ile birlikte digoksin kullananhastalarda digoksinin kan konsantrasyonu ve kalbin durumu monitorize edilmeli, eğeranormal bir durum görülürse digoksin dozu ayarlanmalı veya BENİPİN kesilmelidir.Simetidinin gastrik asiditeyi azalttığı ve bunun sonucunda da bazı ilaçların midedenabsorpsiyonunda artışa sebep olduğu, ayrıca karaciğer mikrozomlarında kalsiyumantagonistlerinin metabolik enzimlerini inhibe ettiği bildirilmiştir. Bu sebeple BENİPİN vesimetidini birlikte kullanan hastalarda kan basıncında aşırı düşüşler olabileceği akıldatutulmalıdır. Benzer bir mekanizma ile greyfurt suyu da BENİPİN’in karaciğerdemetabolizmasını inhibe etmekte ve bunun sonucunda kan konsantrasyonlarını artırarak kanbasıncında aşırı düşüşlere sebep olabilmektedir.

Rifampisinin ilaç metabolizmaları ile ilişkili enzimleri indüklediği ve kalsiyum antagonistlerinin metabolizmasında artış ve kan konsantrasyonlarında düşüş görüleceğibildirilmiştir. Bu iki ilacın kombine kullanılması durumunda BENİPİN’in antihipertansifaktivitesinde azalma olabileceği göz önünde tutulmalıdır.