AXIVOL PLUS 60/2.5 mg 20 efervesan tablet Etkileşimi

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Axivol Plus etkileşimi, Axivol Plus etken madde, Axivol Plus yardımcı maddeler, Axivol Plus alkol, Axivol Plus etkileşim, Axivol Plus kullananlar, Axivol Plus dozu, Axivol Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

AXİVOL PLUS ile yürütülmüş etkileşim çalışmaları yoktur.

Monoamirı Oksidaz inhibitörleri (MAO)

MAO inhibitör tedavisi alan hastalarda veya MOA inhibitör tedavisinin sonlandınlmasından sonraki 14 günlük süreçte, ilaç içeriğindeki psödoefedrinden dolayı AXİVOL PLUS’ınkardiyovasküler sistem üzerine etkisi artabilmektedir (bakınız Bölüm 4.3 ve 4.4).

Beta-adrenerjik Bloke Edici Ajanlar

Beta-adrenerjik bloke edici ajanlar olan metildopa ve reserpinin antihipertansif etkileri psödoefedrin gibi sempatomimetikler ile azalabilmektedir. Bu ajanlarla birlikte dikkatlikullanılmalıdır.

Dijitaller

Psödoefedrin ve dijitaler eş zamanlı kullanıldığında ektopik pacemaker (kalp pili) aktivitesi artmaktadır. Bu ajanlarla birlikte dikkatli kullanılmalıdır.

Sitokram P4503A4 inhibitörleri

Kontrollü klinik çalışmalarda desloratadin ile ketokonazol, eritromisin veya azitromisin eş zamanlı kullanımı desloratadin ve 3-hidroksidesloratadin plazma konsantrasyonlarında artışaneden olmuştur, ancak desloratadinin güvenlik profilinde klinik olarak anlamlı değişikiklereneden olmamıştır.

Fluoksetin

Kontrollü klinik çalışmalarda desloratadin ile selektif serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) olan fluoksetinin eş zamanlı kullanımı desloratadin ve 3-hidroksidesloratadin plazmakonsantrasyonlannda artışa neden olmuştur, ancak desloratadinin güvenlik profilinde klinikolarak anlamlı değişikliklere neden olmamıştır.

Simetidin

Kontrollü klinik çalışmalarda desloratadin ile selektif histamin H2-reseptör antagonisti olan simetidin eş zamanlı kullanımı desloratadin ve 3-hidroksidesloratadin plazmakonsantrasyonlannda artışa neden olmuştur, ancak desloratadinin güvenlik profilinde klinikolarak anlamlı değişikliklere neden olmamıştır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yürütlmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişikin herhangi bir etkileşim çalışması yürtülmemiştir.