AVAMYS 27.5 mcg 120 doz burun spreyi Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Avamys dozu, Avamys dozaj, Avamys doz aşımı, Avamys uygulama, Avamys kullanım şekli, Avamys kullanımı, Avamys kullanım süresi, Avamys açmı tokmu, Avamys nedir, Avamys ne için kullanılır, Avamys nasıl kullanılır, Avamys faydaları, Avamys etkileri, Avamys günde kaç kez, Avamys sabah mı akşam mı, Avamys fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinlerde ve ergenlerde (12 yaş ve üzeri) önerilen başlangıç dozu, her burun deliğine günde bir kez uygulanan iki spreydir (her spreyde 27.5 mikrogram flutikazon furoat, günlük toplam doz 110 mikrogram). Belirtiler yeterince kontrol altına alındıktan sonra her burun deliğine günde bir kez uygulanan birer sprey (toplam günlük doz 55 mikrogram), idame tedavisinde etkilidir.

Çocuklarda (6- 11 yaş) önerilen başlangıç dozu, her burun deliğine günde bir kez uygulanan bir spreydir (her spreyde 27.5 mikrogram flutikazon furoat, günlük doz 55 mikrogram). Çocuklarda her burun deliğine günde bir kez uygulanan bir spreye (toplam günlük doz, 55 mikrogram) yeterli yanıt vermeyen hastalar; her burun deliğine günde bir kez iki sprey (toplam günlük doz 110 mikrogram) uygulayabilir. Belirtiler yeterince kontrol altına alındıktan sonra dozun; her burun deliğine günde bir spreye (toplam günlük doz 55 mikrogram) düşürülmesi önerilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi hekim tarafından belirlenmelidir.

Tam terapötik fayda sağlanması için, düzenli kullanım önerilir. Etkisi, başlangıçtaki uygulamayı izleyen 8. saat gibi erken bir dönemde gözlenmiştir. En üst düzeyde fayda sağlayabilmek için, daha uzun süreli tedavi gerekmektedir. Düzenli kullanım ile belirtilerin düzeleceği konusunda hasta bilgilendirilmelidir.fMz. Bölüm 5.1. Farmakodinamik Özellikler). Tedavi süresi alerjene maruz kalınan süre ile sınırlı olmalıdır.

1

Uygulama şekli:

AVAMYS Burun Spreyi, sadece intranazal uygulama içindir.

Cihaz kullanıma hazırlandığında (ince bir duman çıkıncaya kadar yaklaşık 6 kez aktive edildiğinde) her sprey, 27.5 mikrogram etkin madde (flutikazon furoat) verir. Kapak, kullanım sonrası kapatılmalıdır.

1.Sprey uygulanmadan önce, sümkürülerek burun delikleri temizlenmelidir.

2.Sprey gözlere püskürtülmemelidir, kazara sprey gözlere temas ederse, gözler suyla iyice yıkanmalıdır.

3.Baş öne doğru biraz eğilir. Sprey dik olarak tutulup uç parçası burun deliklerinden birine

yerleştirilir. Uç parçası, burnun dış duvarına doğru tutulur (bkz. Şekil 1).

Şekil 1

4. Burundan soluk alınırken, düğmeye bir kez basılarak ilacın burna püskürmesi sağlanır

bkz. Şekil 2). Uç parçası burundan çıkarılır ve ağızdan soluk verilir.

Şekil 2

5. Uygulama diğer burun deliğinde de tekrarlanır.

Eğer 2 püskürtme yapılması gerekliyse, 4’üncü ve 5’inci basamaklar tekrarlanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Böbrek yetmezliğinde normal yetişkin dozu kullanılır (bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Hafif - orta şiddette karaciğer bozukluğunda, normal yetişkin dozu kullanılır. Şiddetli karaciğer bozukluğunda kullanım ile ilgili bilgi bulunmamaktadır (bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Pediyatrik popülasyon

6 yaşından küçük çocuklarda kullanım ile ilgili bilgi sınırlıdır. Bu gruptaki güvenliği ve etkinliği tam olarak belirlenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Bir biyoyararlanım çalışmasında, günde 2640 mikrograma varan intranazal dozların 3 gün içerisinde kullanılmasına eşlik eden hiçbir advers sistemik etki gözlenmemiştir (bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler). Akut doz aşımının, hastanın gözlem altında tutulmasının dışında herhangi bir tedavi gerektirmesi, neredeyse olanaksızdır.