SILANEM 500/500 mg IV inf. için toz içeren flakon Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Silanem gebelik kategorisi C'dir. Silanem hamilelik kategorisi, Silanem gebelik kategorisi, Silanem emzirme, Silanem anne sütüne geçer mi, Silanem laktasyon, Silanem hamilelerde kullanımı, Silanem ve bebek, Silanem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Silanem damara enjekte yolu ile uygulanan antienfektif -enfeksiyon giderici- bir ilaçtır. Silanem alt solunum yolu, cilt, yumuşak doku, karın içi, kemik ve eklem, jinekolojik, kan zehirlenmesi, kalp içi zarı gibi bölgelerde görülen ve cerrehi işlemler sonrası ile polimikrobik enfeksiyonların tedavisi için kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > Karbapenemler > İmipenem ve Enzim İnhibitörü

ATC Kodu

J01DH51

Etkin Madde

İmipenem 5 mg/ml , Silastatin 5 mg/ml

Barkodu

8699828260011

Geri Ödeme Kodu

A11849

Satış Fiyatı

30.7 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF5R

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FPB

Eşd. ilaç grubu

E552A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

SİLANEM’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. SİLANEM gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerine yapılan çalışmalarda teratojenik etki bulunmamıştır ancak maternal toksisite görülmüştür. SİLANEM’in gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili olarak yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bu nedenle, SİLANEM’in gebelik döneminde kullanımı tavsiye edilmez ancak potansiyel yarar fetus ve anne üzerindeki potansiyel riskten fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

İmipenem ve silastatin’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. İmipenem ve silastatin’in süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da SİLANEM tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve SİLANEM tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite