DELIX DUO 2.5 MG+2.5 mg 30 tablet Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Moxai gebelik kategorisi D'dir. Moxai hamilelik kategorisi, Moxai gebelik kategorisi, Moxai emzirme, Moxai anne sütüne geçer mi, Moxai laktasyon, Moxai hamilelerde kullanımı, Moxai ve bebek, Moxai kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Moxai; aşağıda belirtilen bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. - Streptococcus pnemoniae bir diğer adıyla pnömokok enfeksiyonu (Pnömokok ; bebeklik ve çocukluk çağında sık rastlanan ve menenjit, zatürre, kan iltihabı, orta kulak iltihabı, sinüzit gibi hastalıklara yol açan bir bakteridir) , Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Moraxella catarrhalis'in neden oldugu kronik bronsitin akut alevlenmesinde - Streptococcus pnemoniae bir diğer adıyla pnömokok enfeksiyonu (Pnömokok ; bebeklik ve çocukluk çağında sık rastlanan ve menenjit, zatürre, kan iltihabı, orta kulak iltihabı, sinüzit gibi hastalıklara yol açan bir bakteridir) , Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis'in neden oldugu akut sinüzitte; - Komplike olmayan pelvik inflamatuar hastalıkta (salpenjit ve endometrit dahil kadınlarda üst genital kanal enfeksiyonları gibi) - Streptococcus pnemoniae (penisilin için MİK değeri > 2mg/ml olan penisiline dirençli suslar dahil), Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae'nın neden olduğu toplumdan edinilmiş pnömonide; çoklu ilaç direnci olan susların sebep olduğu toplumdan edinilmiş pnömoni de dahil. - Escherichia coli, Bacteroides fragilis, Streptococcus anginosus, Streptococcus constellatus, Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis, Clostridium perfringens, Bacteriodes theataiotamicron ya da Peptostreptococcus türlerinin neden oldugu komplike intraabdominal enfeksiyonlarda (abse gibi polimikrobiyal enfeksiyonlar dahil). - Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes'in neden olduğu komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında - Metisiline duyarlı Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae'nin neden olduğu komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında (diyabetik ayak dahil).

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > RİFAMPİSİN/RİFAMİSİN > Fluorokinolonlar > Moksifloksasin

ATC Kodu

J01MA14

Etkin Madde

Moksifloksasin 400 mg

Barkodu

8699809098169

Geri Ödeme Kodu

A13520

Satış Fiyatı

54.24 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

96

Alternatif İlaç Sayısı

14

Sağlık Konuları

Kalp Krizi , Yüksek Tansiyon , İnme , Diyabetik Nefropati , Kalp Yetmezliği

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFYN

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi

Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsivon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

DELİX DUO gebelik veya gebe kalmayı planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır Gebe kalma potansiyeli olan kadınlara DELİX DUO dahil, bu gruptaki ilaçların gebelik süresince ortaya çıkabilecek potansiyel riskleri konusunda bilgi verilmelidir. Tedavi sırasında gebelik fark edilecek olursa, DELİX DUO kullanımı mümkün olan en kısa zamanda durdurulmalıdır.

Gebelik dönemi

DELİX DUO’nun gebelikte kullanımı kontrendikedir. Kalsiyum antagonistleri doğum sırasında uterusun kasılmalarını inhibe edebilir. Doğumun uzun dönem gebelikte geciktiğini gösterir veri bulunmamaktadır. Anne hipotansif ise ve periferal vazodilatasyon yoluyla kan akımının dağılımı nedeniyle uterus perfüzyonunun azalması mevcut ise fötal hipoksi riski bulunabilir. Ramiprilin insanlarda gebelikte kullanımına ilişkin kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. ADE inhibitörleri. gebe kadınlara uygulandığında, plasentayı geçer ve fötal ve doğum sonrası nıorbidite ve mortaliteyi artırabilir.

ADE inhibitörlerinin ikinci ve üçüncü trimesterlerde gebe kadınlara uygulanması, yeni doğanda hipotansiyon, böbrek yetmezliği, yüz veya kemik anormallikleri ve/veya ölüme neden olabilmektedir. Fetusün renal fonksiyonunda azalmayı yansıtan matemal oligohidramniyoz da bildirilmiştir. Hamileliğin ilk dönemiyle sınırlı olarak DELİX DUO kullanımının fetus üzerinde istenmeyen etkilerinin olup olmadığı bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Ramiprilin insanlarda anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, ancak felodipin insan sütüne geçmektedir.

Bu nedenle DELİX DUO emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvan çalışmalarında kalsiyum antagonistleri enıbriyotoksik ve/veya teratojenik etkiler göstermektedir. Özellikle bazı türlerde distal iskelet bozuklukları oluşumu rapor edilmiştir.