ATACAND PLUS 16 mg/12.5 mg 28 tablet Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Atacand Plus yan etkileri, Atacand Plus etkileri, Atacand Plus zararları, Atacand Plus belirtileri, Atacand Plus uyarılar, Atacand Plus önlemler, Atacand Plus kilo aldırırmı, Atacand Plus zayıflatırmı, Atacand Plus zehirlenmesi, Atacand Plus cinsellik, Atacand Plus sorunlar, Atacand Plus uykusuzluk, Atacand Plus bağımlılık, Atacand Plus bırakma bilgilerini içerir.

Kontrollu klinik çalışmalarda, plasebo ile karşılaştırıldığında istenmeyen etkilerin hafif ve geçici olduğu görülmüştür. Yan etkilerin doz, yaş veya cinsiyetle bir ilişkisi yoktur. Kandesartan sileksetil'in (%2.4) yan etkilerine bağlı olarak tedaviyi bırakma oranları plasebo (%2.6) ile benzerdir.

Çift kör, plasebo kontrollü çalışmalarda, Atacand kullanan grupta neden ilişkisine bakılmaksızın %1'den fazla görülen yan etkiler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.


* Üst Solunum Yolu Infeksiyonu

Pazarlama sonrası çok seyrek olarak aşağıdaki istenmeyen etkiler bildirilmiştir :

Bulantı, artralji, miyalji, anjiyoödem, döküntü, baş dönmesi, baş ağrısı.

Laboratuvar Bulguları :

Genelde Atacand® ın rutin laboratuvar bulguları üzerine klinik açıdan önemli etkisi yoktur.

Hiperürisemi :

Kandesartan sileksetil ile tedavi edilen hastalarda hiperürisemi çok ender olarak bulunmuştur.

Hemoglobin ve Hematokrit :

Atacand ile tek başına tedavi edilen hastalarda hemoglobin ve hematokrit düzeylerinde çok az azalma görülmüştür. (sırasıyla 0.2 g/dL ve 0.5) Ancak bunun klinik bir önemi yoktur.

Potasyum :

Atacand ile tek başına tedavi edilen hastaların potasyum düzeylerinde pek az bir artış gözlenmiştir. (ortalama artış 0.1 mEq/L). Ancak bunun klinik bir önemi yoktur.

Karaciğer Fonksiyon Testleri :

Karaciğer enzim düzeylerinde ve / ya da serum bilirubin düzeylerinde çok seyrek olarak artışlar görülmüştür. Atacand kullanımı sırasında yan etki olarak bildirilen ALAT (S-GPT) artışı (%1.3) plaseboya (% 0.3) oranla çok fazla değildir.

Atacand kullanan hastalarda laboratuvar değişikliklerinin rutin takibi gerekmez. Ancak ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda serum potasyum ve kreatinin düzeyleri periyodik olarak izlenmelidir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.