ATACAND PLUS 16 mg/12.5 mg 28 tablet Etkileşimi

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Atacand Plus etkileşimi, Atacand Plus etken madde, Atacand Plus yardımcı maddeler, Atacand Plus alkol, Atacand Plus etkileşim, Atacand Plus kullananlar, Atacand Plus dozu, Atacand Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında klinik olarak önemli bir ilaç etkileşimi belirlenmemiştir.
Klinik farmakokinetik çalışmaların yapıldığı ilaçlar hidroklorotiyazid, varfarin, digoksin, oral kontraseptifler (örneğin; etinilöstradiol/levonorgestrel), glibenklamid ve nifedipindir.
Kandesartan'ın çok küçük bir kısmı karaciğerde metabolize edildikten sonra atılır (CYP2C9) Yapılan etkileşim çalışmalarına göre kandesartanın CYP2C9 ve CYP3A4'e hiç bir etkisi yoktur fakat diğer sitokrom P450 izoenzimlerine etkisi şu anda bilinmemektedir.
Atacand®'ın antihipertansif etkisi diğer antihipertansiflerle arttırılabilir.
Renin-anjiyotensin-aldosteron sistemini etkileyen diğer ilaçlarla kullanıma dayanarak potasyum - tutucu diüretikler, potasyum preparatları, potasyum içeren yapay tuzlar ya da potasyum düzeyini arttıran ilaçlar (heparin gibi) serum potasyumunu arttırabilir.

ACE inhibitörleri ile lityumun birlikte kullanımında serum lityum konsantrasyonlarında ve toksisitede dönüşümlü artış bildirilmiştir. Atacand® ile benzer bir bildirim olmasa da bu tür etkiler dışlanamaz ve benzer durumlarda serum lityum düzeyleri dikkatlice izlenmelidir.

Yemeklerle birlikte alınması kandesartanın biyoyararlanımını etkilemez.