RIMA-FIX 10 mg 28 tablet Gebelik

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Edronax gebelik kategorisi C'dir. Edronax hamilelik kategorisi, Edronax gebelik kategorisi, Edronax emzirme, Edronax anne sütüne geçer mi, Edronax laktasyon, Edronax hamilelerde kullanımı, Edronax ve bebek, Edronax kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Edronax Anidepresanlar grubunda bir ilaç olup reboksetin etken maddesi içerir. Edronax, majör depresyon hastalığının akut tedavisi ve reboksetinle yapılan tedavinin olumlu sonuçlar vermesi halinde belirtilerin iyileşmesinin sürdürülmesi amacıyla kullanılmaktadır. Edronax kullanımı ile depresyondan kaynaklı belirtilerin tamamının ya da bir kısmının sayesinde hastanın sosyal yaşamında iyileşme oluşacaktır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoanaleptikler > Antidepresanlar > Diğer Antidepresanlar > Reboksetin Metansülfonat

ATC Kodu

N06AX18

Etkin Madde

Reboksetin 4 mg

Barkodu

8699759011027

Geri Ödeme Kodu

A02617

Satış Fiyatı

63.03 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Depresyon

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E537A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Hastalar aripiprazol tedavisi sırasında hamile kalırlarsa ya da hamile kalmayı planlıyorlarsa doktorlarına haber vermelidirler. İnsanlarda sınırlı deneyim olduğu için, RİMA-FİX hamilelikte yalnızca eğer beklenen yarar fetusa olan potansiyel zarardan daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi:

Aripiprazolün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar mevcut değildir. Konjenital anomaliler rapor edilmiştir, ancak aripiprazol ile ilgili nedensel ilişkisi saptanamamıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar da, gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebeliğin üçüncü trimesterinde antipsikotik ilaçlara maruz kalan yeni doğanlar, doğumu takiben şiddeti değişebilen, anormal kas hareketleri (ekstrapiramidal işaretler/ ekstrapiramidal semptomlar) ve/veya ilaç kesilme semptomları açısından risk altındadırlar. Bu semptomlar, ajitasyon, hipertoni, hipotoni, tremor, somnolans, respiratuar distres veya beslenme bozukluklarını içermektedir. Bu komplikasyonlar farklı şiddetlerde seyretmiş, bazı vakalarda semptomlar kendiliğinden düzelmiş, bazı vakalarda yeni doğanların yoğun bakıma yatırılması gerekmiştir. Aripiprazol maruziyetine bağlı olarak bu olaylar çok nadiren bildirilmiştir.
RİMA-FİX gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi:

Aripiprazolün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Sıçanlar üzerinde yapılan çalışmalar aripiprazolün sütle atıldığım göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da RİMA-FİX tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve RİMA-FİX tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite: