TOFRANIL 10 mg 50 draje {Novartis} Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Veridex gebelik kategorisi D'dir. Veridex hamilelik kategorisi, Veridex gebelik kategorisi, Veridex emzirme, Veridex anne sütüne geçer mi, Veridex laktasyon, Veridex hamilelerde kullanımı, Veridex ve bebek, Veridex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Veridex içerisinde Anastrozol etkin maddesi bulunmaktadır. Veridex menepoz dönemindeki bayanlarda meme kanserinin tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Anastrozol > Hormonal Tedavi İlaçları > Hormon Antagonistleri > Enzim İnhibitörleri > Anastrozol

ATC Kodu

L02BG03

Etkin Madde

Anastrozol 1 mg

Barkodu

8699525098153

Geri Ödeme Kodu

A13911

Satış Fiyatı

26.46 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

80

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Meme Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEQV

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E582A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonel/fetal gelişim veveya doğum ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Trisiklik antidepresanların kullanılmasıyla fetustaki advers etkiler (gelişme kusurları) arasında olası bir bağlantı kuran izole raporlar olduğundan, beklenen faydaların fetusta meydana gelebilecek zararlarından açıkça daha fazla olmadığı sürece gebelik sırasında TOFRANIL kullanılmamalıdır.

Anneleri doğuma kadar trisiklik antidepresan kullanmış olan yenidoğanlarda doğumu izleyen ilk birkaç saat veya gün boyunca dispne, letarji, kolik, iritabilite, hipotansiyon veya hipertansiyon ve tremor veya spazmlar gibi ilaç bırakma semptomları görüldüğü bildirilmiştir. Bu gibi semptomlara meydan vermemek için hesaplanan doğum tarihinden en az 7 hafta önce TOFRANIL tedavisine, eğer mümkünse son verilmelidir.

Laktasyon dönemi

İmipramin ve metaboliti desmetilimipramin anne sütünde TOFRANIL’in terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı takdirde memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır.

İmipramin ve metaboliti desmetilimipramin anne sütüne az miktarda geçtiğinden, bebeğini emziren annelerde TOFRANIL tedavisine yavaş yavaş son verilmeli ya da bebeğin anne sütüyle beslenmesinden vazgeçilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite