ASMANEX TWISTHALER 200 mcg 30 doz inhalasyon Yan Etkileri

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asmanex Twisthaler yan etkileri, Asmanex Twisthaler etkileri, Asmanex Twisthaler zararları, Asmanex Twisthaler belirtileri, Asmanex Twisthaler uyarılar, Asmanex Twisthaler önlemler, Asmanex Twisthaler kilo aldırırmı, Asmanex Twisthaler zayıflatırmı, Asmanex Twisthaler zehirlenmesi, Asmanex Twisthaler cinsellik, Asmanex Twisthaler sorunlar, Asmanex Twisthaler uykusuzluk, Asmanex Twisthaler bağımlılık, Asmanex Twisthaler bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ASMANEX TWISTHALER’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi birini farkederseniz, bu ilacı kullanmayı bırakınız ve doktorunuzla görüşünüz. Acil tıbbi tedaviye ihtiyacınız olabilir:

Ciddi alerjik reaksiyonların semptomları yutma ya da nefes almada zorluk, kaşıntılı döküntü, bayılma hissi ve gözler, yüz, dudaklar, ağız, dil ya da boğazda şişme, aşırı bitkinliğe yol açan sersemlik hissidir.

İnhaleri kullandıktan sonra, öksürük, hışıltı (vizing), nefes almada zorluk ya da nefes darlığı hissediyorsanız doktorunuza başvurunuz. Doktorunuzla görüşmeden önce tekrar Asmanex Tvvisthaler’i kullanmayınız.

Inhale kortikosteroidlerle alerjik hipersensitivite (aşırı duyarlılık) reaksiyonları görülebilir. Bunun sonucunda, deride döküntü, kaşıntı, kızarıklık ve göz, yüz, dudaklar ve boğazda şişlik meydana gelebilir. Bu semptomlardan herhangi birini görürseniz doktorunuza başvurunuz.

Ağız ya da boğazınızda (beyaz benekler halinde) herhangi bir kandida enfeksiyonu (ağız mukozasında mantar enfeksiyonu), ses kısıklığı, boğaz ağrısı ya da baş ağrısı olursa, doktorunuza başvurunuz.

Diğer yaygın olmayan yan etkiler (yüz kişinin 1 ’ inden daha azını etkileyen) ağız ve boğaz kuruluğu, sindirim bozukluğu, kilo artışı ya da kalp atış hızında artıştır. Görmenizde bulanıklık varsa ya da göz ağrınız varsa doktorunuza başvurunuz.

Steroidlerin (hormon türevi ilaçlar) diğer olası yan etkileri adolesanlarda büyümede yavaşlama ya da değişiklik, kemiklerde incelmedir. Steroidler (hormon türevi ilaçlar) uzun süre ayakta kaldıktan sonra, yatar pozisyondan ayakta duran pozisyona geçilirken zayıflık, yorgunluk ya da baş dönmesi ve bayılmaya neden olabilir ve salgı bezlerinizi etkileyebilir.

Yan etkilerin raporlanması