COLIMYCIN IM/IV enj. için steril apirojen liy. toz içeren flakon Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dramamine gebelik kategorisi C'dir. Dramamine hamilelik kategorisi, Dramamine gebelik kategorisi, Dramamine emzirme, Dramamine anne sütüne geçer mi, Dramamine laktasyon, Dramamine hamilelerde kullanımı, Dramamine ve bebek, Dramamine kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Dramamine 50 mg tablet antiemetik ilaçlar kategorisinde bulunmaktadır. Dramamine harekete bağlı olarak görülen kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi durumların tedavi edilmesi veya önlenmesinde kullanılmaktadır. Dramamine ayrıca meniere hastalığı (denge kaybı ya da işitme problemi yaratan bir hastalık) ve iç kulakta bulunan denge organı vestibular'a bağlı hastalıkların belirtilerinin giderilmesinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Bulantı ve Kusmada Kullanılan İlaçlar > Antiemetik İlaçlar > Antiemetikler ve Bulantıyı Önleyici İlaçlar > Antiemetik İlaçlar

ATC Kodu

A04AD

Etkin Madde

Dimenhidrinat 50 mg

Barkodu

8699543010045

Geri Ödeme Kodu

A02516

Satış Fiyatı

21.31 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Kontrole Tabi

Eşdeğer İlaç Sayısı

42

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Kusma

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEY3

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E452A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya/ doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. COLİSTİMCİN gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

COLİSTİMCİN gebe bir kadına tıbbi zorunluluk durumunda risk yarar durumu göz önüne alınarak doktor kararı ile verilmelidir.

Laktasyon dönemi

Kolistimetat sodyum’un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Kolistimetat sodyum’un süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da COLİSTİMCİN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve COLİSTİMCİN tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite