DEXOJECT 8 mg/2 ml IM/IV enj. çöz. içeren ampül Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Citoles gebelik kategorisi C'dir. Citoles hamilelik kategorisi, Citoles gebelik kategorisi, Citoles emzirme, Citoles anne sütüne geçer mi, Citoles laktasyon, Citoles hamilelerde kullanımı, Citoles ve bebek, Citoles kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Citoles Damla; Sosyal anksiyete (sıkıntı, bulantı kaygı) bozukluğu, Agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu, Majör depresif durumlar, Obsesif Kompulsif Bozukluk (kısaca OKB denir. saplanrı zorlantı hastalığıdır. aşırı titizlilik, ocağı sık sık kontrol etme, simetriye önem verme gibi) tedavilerinde, Yaygın anksiyete bozukluğu tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Essitalopram > Psikoanaleptikler > Antidepresanlar > Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri > Essitalopram

ATC Kodu

N06AB10

Etkin Madde

Essitalopram 10 mg/ml

Barkodu

8699814750229

Geri Ödeme Kodu

A12304

Satış Fiyatı

14.09 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Anemi , Kemik İliği Kanseri , Lösemi , Diz ve Eklem Ağrıları , Astım , Ülseratif Kolit , Alerjik Reaksiyonlar , Crohn Hastalığı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEVX

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMA

Eşd. ilaç grubu

E116A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar tedavi süresi boyunca etkin bir doğum kontrol yöntemi uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

Kortikosteroidlerin plasentaya geçme yeteneği her ilaç için farklılık gösterse de, deksametazon plasentaya kolayca geçer.

Gebe hayvanlara uygulanan kortikosteroidler. damak yarığı gibi fotal anormalliklere, rahim içi büyümenin engellenmesine, beyinin büyüme ve gelişim bozukluğuna neden olabilir. İnsanlarda kortikosteroidlerin damak/dudak yarığı gibi konjenital abnormalitelere neden olduğunu gösteren bir çalışma yoktur. Bununla birlikte uzun süreli uygulamalarda veya hamilelik süresince tekrarlayan uygulamalarda kortikosteroidler rahim içi büyümenin engellenme riskine neden olabilir.

Teoride kortikosteroidlerin doğum öncesi alımını takiben hipoadrenalizm görülebilir. Fakat doğumu takiben bu olay kendiliğinden ortadan kalkar ve çok önemli klinik bir durum değildir. Bütün ilaçlarda olduğu gibi, kortikosteroidler anne/çocuk açısından yarar/zarar ilişkisi göz önünde bulundurularak yalnız reçete ile kullanılır.

Kortikosteroidlerin çok gerekli olması durumunda, normal hamilelik yaşayan hastalar gebe değilmiş gibi tedavi edilebilir.

Laktasyon dönemi

Kortikosteroidler anne sütüne geçebilir. Uzun süreli periyodlarda yüksek dozda sistemik kortikosteroid alan annelerin yeni doğan bebeklerinin adrenal süpresyon derecesine gelmesine neden olabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite